Subotica: Kontinentalu zemljište za novu fabriku

Nemački Kontinental dobiće više od 25.000 kvadrata zemljišta u Privrednoj zoni Mali Bajmok u Subotici za izgradnju nove fabrike.
Gradsko veće Subotice usvojilo je rešenje o otuđenju građevinskog zemljišta bez naknade u Privrednoj zoni „Mali Bajmok kompaniji "„Contitech Fluid Serbia".
 
Kako se navodi u rešenju koje je upućeno Skupštini grada na usvajanje, Vlada Srbije je 23. januara dala prethodnu saglasnost za ovo otuđenje u cilju izgradnje industrijskog objekta namenjenog za proizvodnju komponenata za auto industriju.
 
Prema prošle godine potpisanom memorandumu o razumevanju, Kontitek će u novu fabriku površine 12.000 kvadrata uložiti 17 miliona evra i zaposliti najmanje još 500 radnika do kraja 2018. godine.
 
Prema ranijim najavama iz same kompanije, početak gradnje se očekuje na proleće, završetak do kraja godine, a novom investicijom broj zaposlenih u ovoj nemačkoj kompaniji biće dupliran.
 
Ovaj investitor u Subotici posluje od 2011. godine, a trenutno zapošljava oko 600 radnika u postojećoj fabrici komponenti za automobilsku i kamionsku industriju u Privrednoj zoni Mali Bajmok, u kojoj posluje još niz investitora.
 
Autor: Tanjug
  • Nikola

    03.02.2016 09:07
    Nadam se da nije otudjena kvalitetna obradiva zemlja...
    Nasa izvozna sansa su zdrava hrana i zdrava voda a uslov za to je zdravo zemljiste.
    A fabrike i skladista mogu da se podignu i na kamenjaru ili pesku...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.