Sombor: Poljoprivrednici traže licitaciju zemljišta

Oko 300 poljoprivrednika okupilo se danas ispred Gradske kuće u Somboru, tražeći da se u tom gradu održi licitacija državnog poljoprivrednog zemljišta.
Poljoprivrednici su održali i protestnu šetnju do zgrade tužilaštva uz transparente na kojima je pisalo "Mi smo investitori" i "Hoćemo licitaciju".
 
Somborski poljoprivrednik Nikola Đapić kazao je agenciji "Beta" da su paori nezadovoljni jer 17.000 hektara poljoprivrednog zemljišta u tom gradu nije izdato u zakup.
 
- Od toga 5.300 hektara uzurpirano je posejanom pšenicom. Mi tražimo da se održi licitacija i da se zemlja legalno izda u zakup - rekao je Đapić.
 
On je dodao da su poljoprivrednici ranije razgovarali i sa gradonačelnikom Sombora Sašom Todorovićem, a da je zbog situacije početkom februara u taj grad došla i ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković, koja je obećala hitno rešavanje problema.
 
- Gradonačelnik nas je slagao, a nakon posete ministarke nismo dobili nikakav konkretan odgovor - dodao je Đapić.
 
U Gradskoj kući u Somboru danas niko od nadležnih nije bio dostupan za komentar.
 
Gradonačelnik Sombora Saša Todorović izjavio je početkom februara da je Plan i program izdavanja državnog zemljišta u zakup prošao potrebnu zakonsku proceduru i da ga je usvojila Skupština grada.
 
On je tada rekao da lokalna samouprava čeka odluku Ministarstva za poljoprivredu, odnosno Uprave za izdavanje zemljišta, kojoj je taj plan poslat na saglasnost.
 
Todorović je istakao i da grad neće dozvoliti uzurpaciju zemljišta.
 
Autor: Beta
  • Broj Jedan

    24.02.2016 17:15
    Momci, to je već rezervisano za podizvođače jedine belosvetske kompanije za proizvodnju genetski izmenjenih organizama.
    Poznato je daa se Argentina izvukla zahvaljujući masovnoj proizvodnji toga.
    Jeste da su im deca malo sada genetski izmenjena, a i optički, i jeste da je i sam sveti otac iz Rima
    digao glas protiv toga, ali nema ništa dok i vi ne dignete svoj glas.
    Ko zna, možda vas neko i posluša?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.