Pokrajinska vlada šalje pomoć u sredine ugrožene poplavama

Pokrajinska vlada spremna je da pruži pomoć i pokaže solidarnost sa stanovništvom u poplavljenim sredinama koje su van teritorije Pokrajine, rekao je predsednik Bojan Pajtić.

Zaključeno je da su svi raspoloživi tehnički i ljudski kapaciteti ponuđeni kolegama iz "Srbijavoda" i Sektora za vanredne situacije, za sanaciju i spasavanje ugroženih na teritorijama van Vojvodine.

Pokrajinska vlada zadužila je i Direkciju za robne rezerve da po nalogu Pokrajinskog štaba za vanredne situacije isporuči prehrambeno-sanitarne pakete i flaširanu vodu sredinama u Srbiji, koje su ugrožene u poplavama. Takođe, nakon izveštaja Javnog vodoprivrednog preduzeća "Vode Vojvodine" i Pokrajinskog štaba za vanredne situacije, konstatovano je da se isplatio svaki dinar koji je Pokrajinska vlada u proteklih 12 godina uložila u izgradnju i rekonstrukciju nasipa i vodoprivredu u Vojvodini.

Pajtić i članovi pokrajinske vlade doneli su zaključke u kojima se ističe daje u Vojvodini sistem odbrane od poplave podignut na najviši stepen pripravnosti, uvedena su dežurstva od 24 sata na deonicama gde je već uvedena redovna i vanredna odbrana od poplava. Mehanizacija, ljudstvo i materijali su na zadovoljavajućem nivou, a od 2014. godine je uloženo preko 300 miliona dinara u zonu, koja i sada može biti ugrožena.

Pokrajinska vlada apeluje da se akumulacija "Đerdap" spusti za minimum 30 centimetara, jer ovo nije vreme za stvaranje profita nego za slogu i odbranu ljudskih života i materijalnih dobara u Srbiji.

Autor: 021.rs

  • Sale

    09.03.2016 02:35
    Ljudi znaju posao
    Znaju posao. Ništa amateri. Ništa neznalice. Ništa kupljene diplome. Odgovorno.
  • Djole

    08.03.2016 23:13
    Neka nam je Bog u pomoci sa zutima!
  • pajticu

    08.03.2016 19:52
    ne pomazi
    onim sto nemas,vojvodina kleci pred oslobodiocima na vlasti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina