Zrenjanin: Oprema pivare kao sekundarna sirovina

Firma za otkup sekundarnih sirovina iz Sremske Mitrovice SP-Jost ponudila je 28,5 miliona dinara za kupovinu opreme i zalihe Zrenjaninske industrije piva u stečaju, čija je procenjena vrednost 112,3 miliona dinara, a koju je danas oglasio stečajni upravnik Dragan Božić.
Božić je, kao drugu celinu, kupcima ponudio i stovarište u Kikindi, procenjene vrednosti 11,5 miliona dinara, a za šta je firma iz tog grada "Namp" ponudila pet miliona dinara.
 
Budući da je ponuđena cena za obe celine manja od 50 odsto od procenjene vrednosti, stečajni upravnik je rekao da će odluku o prodaji doneti odbor poverilaca.
 
Stečajni postupak pokrenut je jula 2010. godine, na predlog Grada Zrenjanina nakon što je većinski vlasnik Momčilo Rajić pokušao da iz fabrike odnese proizvodne mašine kada je intervenisala i policija.
 
U Zrenjaninskoj industriji piva proizvodnja je obustavljena 2006. godine.
 
Autor: Beta
  • Александар

    29.03.2016 09:41
    Отпис
    А разним Петрохемијама, Смедеревима, Турцима, Арапима, Магарећим ливадама,... се отписују дугови, а пивари која је производила једно од најбољих црних пива у региону, пивара са традицијом и најдуговечнијим фестивалом пива не може!
    БАНДА!!!
    Предходног власника тј. тајкуна који ју је купио за тепсију рибе треба процесуирати, осудити на вишедеценијску тешку робију, одузети му сву "тешко" стечену имовину, а фабрику вратити држави. отписати јој дугове, поставити профи менаџмент, који ће својом имовином гарантовати савесно руковођење, и поново покренути фирму.
  • Steva-NS

    28.03.2016 16:49
    Mene lično ne čudi način raspolaganja imovinom bivših firmi ! Pa zar nam cela Srbija nije rastočena uticajem interesnih likova. Ako je mogla da se proda "njiva" preko puta Hrama u Beogradu,kakav problem može biti sa Zrenjaninskom pivarom?Ionako je pivara u "stečaju"!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.