Subotica: Protest privatnih pogrebnih preduzeća

Nekoliko privatnih pogrebnih preduzeća iz Subotice izvelo je danas simboličan performans pred početak skupštinskog dana u kojem treba da se potvrdi nova Odluka o sahranjivanju i grobljima.
Po toj Odluci, u kratkim crtama, nadležnost nad grobljima i postupkom sahranjivanja prelazi eksluzivno u ruke jednog preduzeća - JKP "Pogrebnog".
 
Petnaestak minuta pred zvaničan početak sednice "grobari" su napravili špalir na svečanom i zvaničnom ulazu u Gradsku kuću, noseći posmrtne krstove sa natpisima na srpskom i mađarskom "Preduzetnik 2016". 
 
S obzirom da odbornici nemaju običaj da dolaze, pa ni počinju sednice na vreme, kroz ovaj špalir mnogi su prošli, većinom pognutih glava i bez komentara.
 
Na današnjoj redovnoj sednici, 39. po redu, kao šesta tačka dnevnog reda naćiće se diskusija, a onda verovatno i usvajanje nove Odluke o sahranjivanju po kojoj javna preduzeća postaju monopolisti u ovoj oblasti.  
 
Nakon što je sednica počela, grupa pogrebnih radnika u koloni je desetak minuta koračala oko Gradske kuće, praćeni znatiželjnim pogledima prolaznika koji većinom nisu znali o čemu se radi. Kakav će biti efekat ovog performansa videće se danas po završetku zasedanja gradskog parlamenta.
 
Autor: Subotica.com
  • Nenad

    03.04.2016 22:14
    Sve ce to narod opet glasati
    Pitati ove sto protestuju-koga ste glasali na svim prethodnim izborima?
  • zivan

    31.03.2016 17:51
    Sahranjivanje je najsigurniji posao, zato se stranke i bore da ovu delatnost podvedu pod javni tretman i tako monoplissu posao za svoje funkcionere i clanove. Do sada je u Subotici sahranjivanje bilo duplo jeftinije nego u Novom Sadu, konkurencija je cinila svoje, vidcemo ubuduce...
  • ana

    31.03.2016 15:44
    i to kos'sti tako da je diglo cene ua 300, 6400 i 500 % pa ihgradonačenik hvali kako dobro poslojuju a narod niko ne pita kako plača . ne mora ni da plaća moše samo da napusti grobnicu i ode u osarijum.kao da su nedajboze streljani za vreme okupacije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.