Skupština Vojvodine sledeće nedelje o poljoprivrednom zemljištu

Šefovi poslaničkih grupa vladajuće koalicije u Vojvodini dogovorili su danas da se sledeće nedelje održi hitna sednica Skupštine Vojvodine, na kojoj će jedina tačka dnevnog reda biti rasprava o problemima davanja u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta.
Na sastanku su učestvovali šefovi Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), Demokratske stranke (DS) i Saveza vojvođanskih Mađara (SVM).
 
Danas će biti održane i konsultacije sa šefovima poslaničkih grupa opozicionih stranaka u Skupštini Vojvodine, kako bi se odredio tačan datum sednice.
 
Šef poslaničke grupe LSV Dušan Jakovljev izjavio je da je u pitanju redovna sednica Skupštine Vojvodine i da očekuje da se tokom dana o datumu njenog održavanja dogovori sa svim šefovima poslaničkih grupa.
 
Šef poslaničke grupe DS Borislav Novaković rekao je da je potrebno oko tog pitanja postići “najširi konsenzus, jer 70.000 Vojvođana direktno živi od korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini”.
 
Vlada Srbije donela je 11. marta zaključak kojim se lokalnim samoupravama preporučuje da omoguće poljoprivrednicima koji nelegalno obrađuju državnu poljoprivrednu zemlju da prijave površinu koju su uzurpirali i plate za tu zemlju prosečnu cenu, što je izazvalo nezadovoljstvo poljoprivrednika i političkih partija.
 
Autor: Beta
  • zivan

    02.04.2016 14:14
    Sednica ce imati smisla jedino ako se bude odvijala principijelna, ne preizborna pricca o poljoprivrednom zemljisstu u drzzavnom vlasnisstvu. Prethodno bi struccne sluzzbe morale pripremiti materijal,a ne da poslanici, kao ssto je bilo na resornom odboru, govore na osnovu novinskih izvestaja i stranacckih naloga. Osnovno je da Graniccar iz Gakova vec deset godina ne obradjuje ovo zemljisste, uglavnom ga izdaje u ( pod)zakup krupnijm veleposednicima sa vezama na lokalnom, ali i visem, nivou vlasti. Sluccaj svedocci o propasti agrarne politike zasnovane na velikim kombinatima i to bi morala biti startna pozicija rasprave...
  • Gavra

    01.04.2016 16:43
    prvo meni vratite moju ...
    a posle ono što osrtane od državne izdajte kome hoćete !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".