"Dosta je bilo" i "Vojvođanska tolerancija" zvanično na pokrajinskim izborima

Pokrajinska izborna komisija proglasila je još dve liste: "Vojvođanska tolerancija" i "Dosta je bilo - Saša Radulović".

 Za 120 mandata u Skupštini Vojvodine boriće se 15 izbornih lista stranaka, koalicija i grupa građana.

Status stranka nacionalnih manjina su dobile liste: "Savez vojvođanskih Mađara - Ištvan Pastor" - mađarska manjina, "Zelena stranka" - slovačka manjina i "Srpsko ruski pokret - Aleksandar Đurđev" - ruska manjina.

Prethodno danas, Pokret Dosta je bilo saopštio je da je Upravni sud uvažio žalbu te stranke na rešenje Pokrajinske izborne komisije o odbijanju liste kandidata za izbore u Vojvodini.

Redosled lista:


1. "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje" (120 kandidata)

2. "Za Vojvodinu rada i znanja - Demokratska stranka, DSHV, Nova, ZEP-Zeleni - dr Bojan Pajtić" (120 kandidata)

3. "Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija - Dragan Marković Palma (JS), Patriotski pokret Srbije (PPS)" (120 kandidata)

4. "Nenad Čanak - Liga socijaldemokrata Vojvodine - Digni glavu!" (120 kandidata)

5. "Vajdasági magyar szövetség - Pásztor István - Savez vojvođanskih Mađara - Ištvan Pastor" (120 kandidata)

6. "Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka" (120 kandidata)

7. "Dveri - Demokratska stranka Srbije - Sanda Rašković Ivić - Boško Obradović" (120 kandidata)

8. "Boris Tadić, Čedomir Jovanović - Savez za bolju Vojvodinu - Liberalno demokratska partija, Socijaldemokratska stranka" (119 kandidata)

9. "Narodni pokret Dinara-Drina-Dunav - Tomislav Bokan" (120 kandidata)

10. "Magyar mozgalom az autonómiáért - dr. Korhecz Tamás - VMDK - Csonka Áron - Mađarski pokret za autonomiju - dr Tamaš Korhec - DZVM - Aron Čonka" (60 kandidata)

11. "Zelena stranka" (71 kandidat)

12. "Srpsko ruski pokret - Aleksandar Đurđev" (61 kandidat)

13. "Za slobodnu Srbiju - Zavetnici - Milica Đurđević" (34 kandidata)

14. "Vojvođanska tolerancija" (60 kandidata)

15.  "Dosta je bilo - Saša Radulović" (80 kandidata)

Autor: 021.rs

  • boško

    19.04.2016 00:41
    kako?
    Super... ko izda piz.. mene samo zanima kako su uspeli i ko je prihvatio kandidaturu 3D ako se protiv njihovog vođe vodi krivični postupak? Da li u ovoj državi i kriminalci mogu da se kandiduju kao grupa građana?
  • Vojvodina Republika

    18.04.2016 23:19
    Lista Vojvođanska Tolerancija je eliminisana i pre izborne trke - Upravni sud nije usvojio njihovu žalbu na eliminaciju od strane GIK zbog toga što im od 780 fali 1 potpis podrške, odnosno priznato im je 779 (verovali ili ne). Ovu čudnu presudu možete naći na sajtu Upravnog suda http://www.up.sud.rs/cirilica/izborni-predmeti pod brojem III-2 UŽ 150/16. Ali tu nije kraj - taj jedan potpis koji fali se odnosi na građanina kojem je prebivalište u Novom Sadu (upisano u LK) , a u biračkom spisku (koji ažurira lokalna samouprava) je na volšeban način osvanuo u Sremskim Karlovcima (koji ne pripadaju Novom Sadu) a što je bio osnov presude. Da ne dužim..da li vam je sada jasnija i ona vest sa puno listića sa nepoznatim imenima koji su stigli na mnoge adrese u NS... ? Mislim da bi ovo bila zanimljiva tema za istraživačko novinarstvo...
  • Kontrolor

    18.04.2016 19:28
    Zašto
    Zašto na sajtu Gradske izborne komisije Novog Sada nema liste "Vojvođanska tolerancija".Nije valda da se SNS plaši ove liste za koju kaže da nema ni 20 potpisa.Ipak videćemo u nedelju ko se za..bao u proceni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.