Srpska Crnja: Kaštel Nojhauzen dobio novog zakupca

Preduzeće "Varvaro" iz Temišvara zakupilo je dvorac "Nojhauzen" i u narednih 20 godina će upravljati ovim zdanjem.

"Na konkurs je stigla samo ponuda ovog temišvarskog preduzeća koje ima registrovanu firmu i u Srbiji, i bavi se turizmom i ugostiteljstvom. Ovih dana počinju radovi na renoviranju, pa se očekuje da uskoro Kaštel otvori vrata za posetioce i goste", kaže  za portal "Zrenjaninski" Goran Lakić, člana opštinske Komisije za javnu imovinu.

Početna cena zakupa bila je 5.000 evra na godišnjem nivou, a zakupnina se plaća unapred za narednu godinu. Opština, inače vlasnik ovog velelepnog objekta, osim dvorca, koji se prostire na površini od 6 ari i 20 kvadratnih metara, u zakup izdaje i pomoćnu zgradu, ukupne površine 4 ara i 66 kvadrata.

Inače, dvorac Nojhauzen, još 2010. na period od deset godina, zakupio je hrvatski preduzetnik i strastveni lovac Radovan Tumpa, koji je u renoviranje i opremanje objekta uložio pozamašnu sumu novca. Tumpa je imao planove da od dvorca stvori luksuzni turističko–ugostiteljski i poslovni objekat otvorenog tipa za nešto zahtevniju klijentelu, ali i za lovce, kojima i sam pripada. Od planova očigledno nije bilo ništa pa je 2015. godine ugovor raskinut, piše "Zrenjaninski".

Bilo kako bilo, novi zakupci valjda imaju bolji plan kada su se odlučili za zakup na dve decenije. Kako se Kaštel nalazi na samoj granici sa Rumunijom, pretpostavka je da računaju na klijentelu iz susedne države.

  • Milan Miskovic

    21.05.2016 20:26
    Po zasluzi
    Dobro je da je predhodni zakupac Tumpa, redovno isplatio sve izvođače i da se dan danas sudi za neizmirene obaveze. Kako je radio tako je i prošao
  • zivan

    19.05.2016 15:44
    Puno srece i uspeha novim zakupcima!
  • zivan

    19.05.2016 15:43
    Puno srece i uspeha novim zakupcima!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".