Bačka Palanka: Sertifikati gerontodomaćicama

Edukativni centar za obuke u profesionalnim i radnim veštinama iz Novog Sada sproveo je obuku za gerontodomaćice Doma za stara lica u Bačkoj Palanci, u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i zapošljavanje.

Pokrajinski sekretar Miroslav Vasin i podsekretarka Sekretarijata za zdravstvo Novka Mojić, uručili su sertifikate budućim gerontodomaćicama, a sertifikat je dobilo 12 polaznica, koje su uspešno završile obuku u Edukativnom centru Novi Sad.

- U protekle tri godine, u Edukativnom centru je preko 3.000 lica obučeno novim veštinama, koje će im pomoći da lakše pronađu zaposlenje. Primer saradnje Gerontološkog centra u Bačkoj Palanci sa Edukativnim centrom je pokazatelj kako treba raditi. U okviru jednog od 48 kvalitetnih programa Edukativnog centra, obučeno je 12 žena za poslove gerontodomaćice, a sertifikati su potvrda da su polaznice savladale sve neophodne veštine za taj posao. U oktobru ove godine Gerontološki centar Bačka Palanka, omogućiće zaposlenje za gerontodomaćice u novom paviljonu koji je u izgradnji - istakao je Miroslav Vasin.

Osim Gerontološkog centra kao ustanove koja svojim kapacitetima korisnicima nudi smeštaj, postoje i negovateljice koje rade na terenu u Opštini Bačka Palanka i njenim okolnim mestima. Korak dalje ka obezbeđivanju nege starih lica je i ova saradnja sa Sekretarijatom za privredu, uz pomoć koga će se putem javnih radova zapošljavati određeni broj gerontodomaćica.

Na ovaj način će i stanovništvo postati svesno postojanja takvih usluga i moći će adekvatno da ih koriste u punom kapcitetu. Zanimanje gerontodomaćice je društveno odgovorno i humano zanimanje, a efekat koji iz toga proizilazi je neprocenjiv.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina