Bolest ptica registrovana u Koviljsko-petrovaradinskom ritu

Na području rezervata prirode Koviljsko-petrovaradinski rit, Uprava za veterinu ustanovila je prisustvo bolesti migratornih ptica.
To je potvrđeno na osnovu analize uzroka uginuća divljeg labuda u tom području, navodi se u saopštenju Uprave za veterinu.
 
Dodaje se da su, u cilju zaštite ptica i živine, nadležne službe formirale centre na područjima preleta divljih ptica čija je uloga da, pored praćenja kretanja ptica i kontrole živinske populacije, informišu i edukuju vlasnike živine kako da sprovedu potrebne mere prevencije.
 
Ti centri su, kako se navodi, formirani još uoči početka migratorne sezone, u skladu sa praksom koja se primenjuje prethodnih godina.
  • Osoba M

    04.12.2016 13:32
    @Zdravko
    Cekaj, cekaj, da li ti zaista predlazes da se pobiju sve ptice selice na nasoj teritoriji?! :D
  • Zdravko

    03.12.2016 23:15
    I šta sad...
    Ti centri, to su gluposti za bogaćenje nekih NVO koje će da se ogrebu za neki dinar, a na konto te zaraze.

    Treba primorati lovce da izađu na teren i vrše ostrel tih ptica selica, bolje njih, nego da idu veterinari i vrše eutanaziju farmi pilića i ćurki, kao i po poljoprivrednim gazdinstvima.

    Ti centri za monitoring, iliti takozvane radne grupe, to je u prevodu.....Nećemo uraditi ništa, ima neki ortak koji će da uradi akcioni plan i eleborat, koji ćemo lepo platiti i nećemo uraditi baš ništa, a eto idu mrazevi, pa će svejedno i zaraza da nestane vrlo brzo......Kao ovi novi moderni džipovi, stisneš dugme, upali se lampica i ne desi se ništa, a na starim džipovima,lepo muški rkneš menjač, sve krči, aktivira se blokada i izađeš iz blata.

    Nama treba staromodno rešenje, aktivirati lovce, oni gazduju lovištima, pa nek oni rešavaju problem?

    Ali u ovoj zemlji je jednostavnije glupo rešenje, ići će se od gazdinstva do gazdinstva i poubijati živina, nikome ništa, lakše je na teret građana, što bi mi to sprečavali...A ti plaćaj porez državi i gaji živinu kad si lud!
  • Marko

    03.12.2016 20:28
    Centri...
    Dajte neki kontakt tih centara da znamo kome da se javimo ako nađemo mrtve ptice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina