Zaštitnik građana: Osobe koje žive u strahu i dalje brojne

Pokrajinski Zaštitnik građana ocenio je da ljudske slobode i prava građana nisu dostupna svim društvenim grupama.
U saopštenju povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, Ombudsman navodi da je odgovoran odnos prema zaštiti i ostvarivanju ljudskih prava ogledalo jednog društva.
 
"Osobe koje usled neke katastrofe, zbog siromaštva, bolesti, svog uzrasta, pola ili pripadnosti nekoj manjinskoj društvenoj grupi žive u strahu za sopstveni život ili egzistenciju svoje porodice i dalje su brojne. Imajući ovo u vidu, pitanje da li se ove osobe suštinski mogu nazvati slobodnim i jednakim u dostojanstvu i u pravima", navodi Zaštitnik građana- 
 
Kako se dodaje u saopštenju, stepen razvijenosti svesti društva po pitanju ljudskih prava srazmeran je njegovom odnosu prema onima koji imaju najviše poteškoća u njihovom ostvarivanju i zaštiti.
 
"Na Međunarodni dan ljudskih prava treba se podsetiti da je ta odgovornost u slučaju građana pojedinačna ili kolektivna, a u društvu koje sebe naziva savremenim prvenstveno se ogleda u funkcionisanju institucija", zaključuje Ombudsman.
  • Orijentalni despot

    12.12.2016 03:54
    Da je dobro, nije, a ima kome i jeste.Despotizam i diktatura 1 čoveka uliva takav strah u narodu da mora eto kao juče u Vranju da glasa za njega 95%, jer će im ako glasaju protiv sutra ukinuti sva davanja iz Beograda.Tako je zakinuo davanja opštinama i uništio i Vojvodinu samo da bi se dočepao vlasti.
    Zaštitnici građana, sindikati i sve nevladine organizacije i mediji koji nisu pod kontrolom SNS se smatraju unutrašnjim neprijateljima koje treba uništiti.Sve je isto kao 98 pred bombardovanje.
    Paranoja od ovog Jeremića kojeg provlače kroz blato je stvarno neočekivana.Stigla konkurencija i neko ko ne misli kao vođa.
  • POKRAJINSKI

    11.12.2016 17:42
    Zaštitnik građana: N.N.
    ocenio je da ljudske slobode i prava građana nisu dostupna svim društvenim grupama.
    I KADA IZLAZIMO NA ULICU!? Nadam se da ne izlaziš i ti N.N.kao kandidat za predsednika!?
  • Gradjanin

    11.12.2016 09:41
    ISTINA
    E da su svi kao VI !
    Ova zemlja bi bila RAJ!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina