Zrenjanin: Obećali fabriku briketa, a novac od Pokrajine zadržali za sebe

Petoro zaposlenih u privrednim društvima u Zrenjaninu uhapšeni su zbog sumnje da su zloupotrebili položaje.
Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapšen je bivši odgovorni u firmi "Ekoplam" M. T. (48), odgovoran u firmama "Ekoplam", "Varmont" i "Varoteč" P. Z. (61), zaposleni u "Varoteči" (43) i odgovorno lice "Ekoplama" B. Č. (38) i Z. R. (44).
 
Sumnja se da su oni od novembra 2008. do kraja 2009. godine aplicirali za dodelu sredstava Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj, za razvoj novih tehnologija, pri čemu su slagali da će finansirati otvaranje pogona za proizvodnju briketa u Novom Bečeju. 
 
Tako stečen novac su zadržavali za sebe, a dugovanja prema Sekretarijatu su izmirivali na osnovu fiktivne dokumentacije, uvećavavši fakture.
 
Na taj način su pomenuti oštetili Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj za 24,7 miliona dinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".