Zrenjanin: "Vodovod" pozvao građane da obiđu postrojenje za prečišćavanje vode

Iz preduzeća "Vodovod i kanalizacija" u Zrenjaninu, gde je voda zabranjena za piće od 2004. godine, najavili su da će sutra novo postrojenje za prečišćavanje vode biti otvoreno za sve građane koji žele da ga obiđu, pogledaju objekte i opremu i upoznaju se sa načinom rada postrojenja.
Zrenjanin: "Vodovod" pozvao građane da obiđu postrojenje za prečišćavanje vode
Foto: Pixabay
Kako su najavili, posete postrojenju planirane su u dva termina, prvi, prepodnevni, od 10 do 11 časova, i drugi, popodnevni, od 15 do 16 časova jer je "želja da se na ovaj način pruži prilika i građanima koji su u radnom odnosu da posete postrojenje".
 
"Kretanje kroz postrojenje biće organizovano po grupama koje će predvoditi inženjeri i zaposleni u 'Sinerteku' i JKP 'Vodovod i kanalizacija' Zrenjanin, koji će zainteresovanim građanima pružiti sve potrebne informacije o sistemu rada postrojenja", saopšteno je iz "Vodovoda".
 
Postrojenje koje će obezbediti čistu pijaću vodu Zrenjanincima pušteno je u probni rad sredinom juna, a početak rada nekoliko puta je najavljivan i odlagan. Iz preduzeća "Vodovod i kanalizacija" su ukazali da je voda odgovarajućeg kvaliteta, ali da se čekaju i potvrde sanitarne inspekcije koja je 2004. godine, zbog nedozvoljene količine arsena, donela rešenje o zabrani vode za piće.
 
Ovih dana celokupno vodosnabdevanje grada vrši se preko postrojenja, kako bi se proverila ispunjenost sanitarnih uslova i dobijanja sanitarne dozvole, a voda je, što primećuju Zrenjaninci, bez boje. 
  • Sir Nose

    07.11.2017 10:26
    Hoce biti i sendvicha?Uh uzeleo sam se ukusa parizera .. (((
  • Zivan

    07.11.2017 08:44
    Građani imaju potrebu da piju kvalitet5nu vodu, ne da obilaze postrojenje za preradu...
  • sosa

    06.11.2017 23:09
    jel u širokom luku da ga obidju?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina