Senta: Legalizovane tri pijace

Pored dve postojeće legalne pijace u gradu, na poslednjoj sednici Skupštine opštine Senta usvojena je odluka o trgovini na malo van prodajnih objekata, pa je tako izvršena legalizacija za trgovanje na tri lokacije u Senti i u selima ove opštine.
Senta: Legalizovane tri pijace
Foto: 021.rs
Na ovim lokacijama u Senti i selima se već trguje, međutim, do sada to nije bilo zvanično dozvoljeno.
 
Sada je legalizovana prodaja robe na javnim površinama na tezgama u Ulici Donja Tisina obala u naselju Pesak, kao i u ulicama Radivoja Ćirpanova i Novi šor, a u selima ispred Mesne zajednice u Gornji Breg, kod pošte u Bogarašu, na zelenoj pijaci u Ulici Radnoti Mikloša u Tornjošu i tezgama pored pošte u Keviju.
 
Kako piše Dnevnik, na postavljenim tezgama na ovim lokacijama svoje proizvode moći će da prodaju registrovana poljoprivredna gazdinstva, zanatlije, a u ponudi će se naći i proizvodi domaće radinosti i druga roba neophodna za snabdevanje građana. Prodavci su obavezni da poštuju propise koji se odnose na ovakav vid trgovine.
 
Opštinskom odlukom je precizirano da prodaja na tezgama na javnoj površini nema svojstvo pijace i pijačne prodaje, već je zainteresovano lice za prodaju na tezgi obavezno da plati taksu za korišćenje tezge u vidu dnevne, mesečne ili godišnje naknade. Trgovanje na ovim tezgama može se obavljati od 7 do 19 sati, a nadzor nad sprovođenjem odluke vršiće komunalni inspektor.
 
Novom odlukom opštinskih odbornika, sada će izgleda problem koji muči prodavca biti rešen. Do sada je legalna pijačna prodaja bila dozvoljena na centralnoj pijaci u centru grada i na Vašarištu, dok na manjim pijacama trgovina nije bila dozvoljena i prodavci nisu plaćali zakup prostora. Odlukom Skupštine opštine rad pijaca na tri lokacije u Senti i selima ove opštine se legalizuje.
 
Problem trgovine na malo na području senćanske opštine već godinama postoji pa je komunalni inspektor više puta prekršajnim kaznama pokušavao da uvede red, ne bi li građane odvikao od korišćenje nelegalnih prodajnih mesta ispred pojedinih trgovinskih radnji ili na trgovima, pa je  u cilju rešavanje ove problematike predložena i usvojena nova odluka o trgovini na malo van prodajnih mesta. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina