Revitalizacija Begeja i Velikog bačkog kanala

U narednih nekoliko godina očekuje se da će Begej biti plovna reka po ekološko prihvatljivim standardima, kao i da će Veliki bački kanal, koji je trenutno jedna od najcrnjih ekoloških tačaka Evrope, napokon biti očišćen.
Revitalizacija Begeja i Velikog bačkog kanala
Foto: 021.rs
Dugogodišnji radovi na čišćenju i revitalizaciji kanala od Malog Stapara do ulaza u Sombor vredni su više od sto miliona dinara, a kako je najavio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović ovaj posao se privodi kraju.
 
Prema njegovim rečima, do 2020. godine trebalo bi da bude očišćena najproblematičnija deonica kanala kod Vrbasa.
 
Istovremeno, radi se na revitalizaciji navigacione infrastrukture Begeja, koja bi trebalo da doprinese razvoju održivog eko-turizma i zapošljavanju. Ovaj posao će koštati gotovo 14 miliona evra, od čega će skoro 12 dati Evropska unija iz programa prekogranične saradnje sa Rumunijom. Završetak radova na revitalizaciji Begeja je predviđen za 2022. godinu.
  • Grunf

    27.07.2018 13:21
    Angazovati sns aktiviste da dobrovoljno ciste
  • Ekolog

    27.07.2018 12:39
    2060, nosite se vec.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina