Zrenjanin: Javni izvršitelji naplaćuju dugovanja koja potrošači imaju prema Gradskoj toplani

Početkom avgusta, nadležni u JKP "Gradska toplana" u Zrenjaninu ustupili su javnim izvršiteljima dugovanja potrošača za gas i grejanje.

Kako portal zrenjaninski.com saznaje, na spisku dužnika za gas nalazi se 100 potrošača, sa ukupnim dugovanjem od 2,3 miliona dinara. Inače, redovni dug za gas iznosi 16,7 miliona, a utuženi 64,5 miliona dinara.

Što se tiče dugova za grejanje na sistemu daljinskog grejanja, redovni dug potrošača iznosi 37,8 miliona dinara, a utuženi dug 142,3 miliona dinara.

U ovoj turi, javnim izvršiteljima "predata" su 344 korisnika, sa ukupnim dugovanjem od 8,5 miliona dinara.

Ako se nekom učini da se cifre dugovanja i utuženih dugovanja ne pokalapaju, jedan od razloga jeste i to što se jedan, ne tako mali dug za gas ili daljinsko grejanje, vodi na preminula lica. "Apelujemo na naslednike, kupce ili prodavce nekretnina koje su priključene na sistem daljinskog grejanja ili na mrežu distribucije prirodnim gasom, da izvrše promene korisnika usluga i da to učine u što skorijem roku. Najveći problem JKP "Gradska toplana" stvaraju slučajevi gde se dugovanja za isporučenu uslugu vode na preminula lica, te se stvaraju troškovi prema javnim izvršiteljima na teret preduzeća. Iz tih razloga, JKP "Gradska toplana" biće primorana da svoja potraživanja, kako za trošak nastao prema javnim izvršiteljima, tako i za ostvarenu uslugu, potraži od naslednika ovakvih nekretnina. Iz tih razloga, kako bi troškovi bili što manji, apelujemo na prevod korisnika usluga u što kraćem roku", poručuju iz JKP "Gradska toplana".

  • AlexB

    04.09.2018 13:38
    @Ivan Milovanov
    Aleksandar golubovic. Postovanje i ja pokusavam da se skinem sa DG pored ostalog mi traze neki projekat i saglasnost svih stanara!!!. Samo da bi nas obeshrabrili. Dokle ste vi stigli?
    Hvala
  • Ivan Milovanov

    04.09.2018 06:18
    Detelinara Novi Sad
    Ko ce meni reci i naraditi sa odlukom grada koja je pod zakonom, da se ja moram grejati sa njima? Dali smo advokatu i necemo vise placati lopovluk tplane Novi sad. Necemo. Idemo do kraja makar na Evropski sud dosta parazitiranja.

    Iskljucili smo se sa grejanja obavestili Toplanu a oni se prave ludi niti odgovorili nisu.
    Sad cemo lepo sve da vratite sa kamatama od dana kad smo vam javili da ne koristimo vise vase hladjenje jer to sto vi dajete je hladjenje a ne grejanje. Sistem Komunisticki mi nismo dirali vertkale samo smo skinuli radiatore i zapecatili cevi. A vi uzimajte vestake i dokazuje da nismo.
    Tuzba ide i skidamo se sa lopovluka koji postoji samo u Srbiji.
  • Ing Zoran Vukov

    03.09.2018 23:02
    organizovani kriminal
    Građani nisu svesni da je plaćanje samo varijabilnog dela kada se toplotna energija isporučuje STVARNA OBAVEZA KORISNIKA dok je FIKSNI DEO JE UVEDEN kako bi se održao i sakrilo nezakonita naplata sa cenama [din/m2 god ] sa kojom korisnik nije znao da godišnje kupuje dve grejne sezone a nije znao ni cenu kwh jer je naplata 12 meseci samo akontaciona kupovina kwh a bez prikaza obračuna zadržavan je iznos vrednosti jedne grejne sezone jer su akontacije sačinjene sa dvostruko većum količinom kwh nego što se godišnje isporuči po m2 stanbenog prostora. Da bi se skarila krivična odgovornost izdavaoca nezakonitih računa (bez prikaza kupljenih akontaciono kwh, VLADA je iizdala UREDBU o cenama toplotne energije gde unosi da se po m2 zagrevanog prostora u objektu isporučuje 140 kwh/m2 god (ŠTO NIJE TAČNO) već je prosek od 13 god dobijen merenjem 90,9938 kwh/m2 god. Tako umesto da se očitavanje kalorimetra vrši u prisustvu korisnika gde će se potpisati očitano stanje zajedno sa radnikom toplane i da TOPLANA NA OSNOVU IZDATE PRIZNANICE izda račun direktno skupštini VLASNIKA STANOVA koji su dužni da izvrše proveru ispravnosti računa za ceo objekat i da sami izvrše podelu na pojedine korisnike (TO PRAVO IM JE ODUZETO) kako bi mogli da nesmetano izdaju nezakonita zaduženja sa kojim će svako platiti 2 grejne sezone, aonaj koji ne plati ovaj REKET naplata se prosleđuje IZVRŠITELJIMA: Cenovnik Toplane je nezakonit jer fiksni deo predstavlja drugi porez na imovinu stana i to grašani nisu svesni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina