Za digitalizaciju obrazovnog procesa u Vojvodini 20 miliona dinara

U Pokrajinskoj vladi danas je održana prezentacija platforme "Office 365 education", koja omogućava digitalizaciju obrazovnog procesa, za koju je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 20 miliona dinara.
Za digitalizaciju obrazovnog procesa u Vojvodini 20 miliona dinara
Foto: Pixabay
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da je ova platforma veoma značajna, jer će omogućiti lakše povezivanje profesora, nastavnika i učenika.
 
"Ova Microsoft platforma biće vrsta kreativnog prozora, koja će značajno unaprediti obrazovni sistem, a u budućnosti  na njoj možemo razvijati nove vidove obrazovanja, kako bi na savremeniji način pristupali obrazovanju", izjavio je predsednik Mirović.
 
On je naveo da su kontinuirano praćenje savremenih digitalnih tehnologija,  edukacija i praktična primena, neophodni za održavanje koraka sa razvijenijim zemljama.
 
"Krajnji cilj Pokrajinske vlade je da osavremeni obrazovanje i da ga dovedemo na nivo razvijenih zemalja i to je nešto na čemu moramo timski raditi. Ovaj posao ne sme stati sve dok  se digitalno ne opremi svaka učionica i škola", rekao je predsednik Mirović i najavio da će naredne godine još značajnija sredstva biti izdvojena za unapređenje obrazovnog sistema, jer je to, kako je istakao, prioritet Pokrajinske vlade.
 
Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Mihalj Njilaš rekao je da je krajnji cilj modernizacija obrazovanja, a da je ova platforma važan korak na tom putu, te dodao da njeno uvođenje u obrazovni proces vodi ka inovativnijoj i kreativnijoj nastavi.
 
Platforma "Office 365 education" biće uvedena u obrazovni proces u 31 gimnaziji, 13 srednjih stručnih škola i osam osnovnih škola.
  • Dejan

    18.09.2018 21:12
    Ugašena škola
    365 je funkcionisao u sada već ugašenoj školi Miloš Crnjanski u Subotici i to unazad 5-6 godina. Ne znam zašto je plaćati kada je ova usluga za obrazovne ustanove besplatna?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".