Pet gradova finansira opstanak vozova na liniji Subotica-Kikinda

U Vladi Srbije potpisan je ugovor između preduzeća "Srbija voz" i pet lokalnih samouprava u Vojvodini o sufinansiranju železničkog prevoza na liniji Subotica-Kikinda.
Pet gradova finansira opstanak vozova na liniji Subotica-Kikinda
Foto: Pixabay
"Planiranom rekonstrukcijom pruge Subotica-Senta možemo očekivati još više putnika na ovoj liniji, ali će korist osetiti i privreda kad se na obnovljenoj pruzi poveća kapacitet za prevoz tereta", rekao je državni sekretar u Ministarstvu saobraćaja i infrastrukture Imre Kern.
 
On je naveo da ugovor pokazuje da su lokalne samouprave prepoznale da treba finansijski da pomažu ne samo autobuski, već i železnički saobraćaj, saopšteno je iz resornog ministarstva.
 
"Ovaj ugovor je put za dalje poboljšanje usluga i primer koji bi trebalo da slede i druge lokalne samouprave", izjavio je v.d. direktora "Srbija voza" Jugoslav Jović.
 
Prema rečima Rudolfa Cegledija, predsednika opštine Senta koja je inicirala potpisivanje ugovora, umesto gašenja linije o kojem se razmišljalo pre tri godine, od sada će ona moći da se dalje razvija.
 
"Železnička linija Subotica-Kikinda ima veliki značaj i za putnički i teretni saobraćaj i predstavlja najjeftiniji i najbezbedniji vid prevoza između Subotice i Kikinde, rekao je Cegledi.
 
Ugovor sa "Srbija vozom" potpisali su Subotica, Kikinda, Čoka, Kanjiža i Senta.
  • dijasporac

    28.09.2018 23:52
    @Zivan
    Nemam nista da dodam na pricu o lokalnim sinobusima sem da napomenem da Zrenjanin nije vise najveci banatski grad, bilo nekad, Zrenjanin ima 76.500 stanovnika a Pancevo 77.250. Ovo cisto radi istine, nema veze sto mi je nekadasnja devojka iz Panceva, imao sam posle nje jednu i iz Zrenjanina, plus sto se sa brega iznad Dunava iz sela mojih dedova Zrenjanin lepo vidi u ravnici preko reke.
  • drr

    28.09.2018 20:43
    nesumnjiv napredak
    hajde, pa da se polako vratimo na nivo železničkog saobraćaja koji je bio 1910-te godine...
  • НС СО

    28.09.2018 12:33
    Обавезно
    Нови Сад - Сомбор !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina