Dobili 20 i 10 godina zatvora zbog ubistva starca u Vrdniku

Slobodan S. (27) nepravnosnažnom presudom osuđen je na 20 godina zatvora zbog ubistva, dok je Snežana I. (30) iz Vrdnika osuđena na 10 godina robije zbog pomaganju u ubistvu, odlučio je Viši sud u Sremskoj Mitrovici.
Dobili 20 i 10 godina zatvora zbog ubistva starca u Vrdniku
Foto: 021.rs
Oni su proglašeni krivim za ubistvo Mladena I. (76) iz Vrdnika, inače Snežaninog strica, u noći između 5. i 6. aprila prošle godine, prenose Novosti.
 
U presudi se, između ostalog, navodi da se Slobodan, tadašnji Snežanin momak, te večeri dovezao u Vrdnik. Našao se sa devojkom, a zatim je automobil ostavio malo dalje.
 
"Oni su pešice došetali do Mladenove kuće koja se nalazi u Ulici Mirka Laćarca 2. Snežana je ostala na kapiji da čuva stražu, a njen dečko je provalio u sobu. On je starca udario više puta po glavi, zatim ga vezao kanapom i selotejpom, a nakon toga prekrio mu je glavu jastukom i sa krevetom okrenuo naopačke. Posle toga se Mladen I. ugušio", navodi se u presudi.
 
Slobodan je u jednoj fioci pronašao beli koverat sa novcem i iz njega je Snežani dao 28.900 dinara, dok je ostatak zadržao. Koliko je novca ukupno bilo u koverti tokom sudskog procesa nije tačno utvrđeno. Svedoci na suđenju su izneli da je starac i ranije bio na meti pljačkaša, te da je iza tog razbojništva bila upravo Snežana.
 
Nakon izricanja presude, sin ubijenog, Mitar I, izrazio je nezadovoljstvo visinom zatvorske kazne.
 
"Svakako da će moj advokat podneti žalbu na ovu presudu. Očekivao sam da će ubica biti osuđen na 30 godina, a Snežana najmanje na 20. Ona je tipovala, jer je mislila da se kod mog oca nalazi mnogo novca. Od prihoda je imao samo penziju, ni ja nisam znao koliko je imao ušteđevine i da li je uopšte imao", rekao je Mitar. 
 
Slobodan i Snežana, koji su se tokom sudskog procesa branili ćutanjem, ostaju i dalje u pritvoru, sve dok ih ne upute na izdržavanje zatvorske kazne.
  • Sramota

    18.11.2018 21:37
    Smešna kazna
    Moje mišljenje je da je ovo suštinina problema u Srbiji.
    Život se ne vrednuje dovoljno i to za posledicu ima nemar i sramne presude za teška ubistva.
    Kako ne razumete, zbog ovakvih stvari Srbija se raspada.
    Sve počinje od običnog čoveka, sudstva i policije.

    Za ovo bi trebao protest da se organizuje.
  • Tasa 1951

    16.11.2018 13:22
    Samo bezanija odavde deco
    Za 10 godina je na slobodi.
  • Maja

    16.11.2018 12:54
    40
    Kad već nema smrtne kazne, jedina primerena je 40 godina zatvora za ove monstrume. Gde mi živimo i kakav je ovo pravosudni sistem?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".