Pokrenut postupak za definisanje mreža marina za Donje Podunavlje

Direktor Agencije za upravljanje lukama Vuk Perović rekao je da je Pokrajinska vlada pokrenula postupak da se definiše mreža marina na državnim međunarodnim plovnim putevima za Donje Podunavlje.
Pokrenut postupak za definisanje mreža marina za Donje Podunavlje
Foto: 021.rs
"Donošenje tog dokumenta biće osnov za uključenje lokalnih samouprava, a sve u cilju proglašenja lučkih područja i da bismo krenuli u drugu fazu, koja se odnosi na definisanje područja i izdavanja licenci", istakao je Perović.
 
Inače, Agencija za upravljanje lukama zabeležila je ove godine porast obima teretnog saobraćaja na rekama u Srbiji, a do kraja godine očekuje se da će u srpskimlukama biti pretovareno rekordnih 12 miliona tona tereta, rečeeno je na okruglom stolu "Definisanje mreža marina na Savi i Podunavlju".
 
Podaci te agencije pokazuju da su, što se tiče putničkog saobraćaja, u prvih devet meseci ove godine zabeležena 1.144 pristajanja kruzera, što je 16 odsto više nego prethodne godine za isti period.  Najviše pristajanja zabeleženo je u Beogradu.
 
Krstko Pašković iz Grupacije Privredne komore Srbije za nautički turizam je, govoreći o potencijalima nautičkog turizma, rekao da Srbija ima prirodno bogatstvo - reke, kanale, jezera, peskare i šljunkare, ali da je to nedovoljno poznato. Kao jedan od problema, Pašković vidi i nedovoljno kadrova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina