Za unapređenje stočarske proizvodnje u Vojvodini 59 miliona dinara

Za unapređenje stočarske proizvodnje u Vojvodini biće izdvojeno 59 miliona dinara.
Za unapređenje stočarske proizvodnje u Vojvodini 59 miliona dinara
Foto: 021.rs
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas 206 ugovora korisnicima koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstava po Konkursu za raspodelu sredstava iz godišnjeg programa mera za sprovođenje odgajivačkog programa i po Konkursu za poboljšanje stočarske proizvodnje na poljoprivrednim gazdinstvima i uvođenja EU standarda u objekte u kojima se vrši proizvodnja i prerada mleka.
 
Za sufinansiranje ovih projekata Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo izdvojio je 59 miliona dinara. "Danas uručujemo ugovore po dva značajna konkursa, koja će doprineti povećanju kvaliteta i standarda u stočarskoj proizvodnji", rekao je Mirović.
 
On je istakao da je Pokrajinska vlada u protekle dve godine znatno povećala izdvajanja za poljoprivredu, te najavio da će i u budzetu za 2019. godinu biti održan visok nivo ulaganja u tu oblast.
 
Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević rekao je da se realizacijom ovih konkursa stvaraju uslovi za poboljšanje kvaliteta mleka, povećanje stočnog fonda, uspešnije gajenje domaćih životinja i širenje genetskog napretka, a samim tim i povećanje produktivnosti po grlu, što će, kako je rekao unaprediti stočarsku proizvodnju u Vojvodini. "Zahvaljujući podršci Pokrajinske vlade, agrarni budžet nikada nije bio veći nego u protekle dve godine i to je jasan pokazatelj prepoznavanja potreba poljoprivrednih proizvođača i sa tim ćemo nastaviti i u narednoj godini", rekao je Radojević.
  • Deja vu

    04.12.2018 01:32
    samo poređenja radi
    59 miliona DINARA naspram 5 miliona EVRA za novogodišnju rasvetu u Beogradu ove godine. Dabogda se najeli ukrasa i sijalica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina