Vršac: Čeka se odluka Ustavnog suda zbog sporova penzionera i Grada

Više od 3.000 penzionera tužilo je Grad Vršac, jer im je, navodno, u jednom periodu nezakonito uziman novac za kanalizaciju, a na osnovu drugostepene presude obeštećeno je nih stotinak.
Vršac: Čeka se odluka Ustavnog suda zbog sporova penzionera i Grada
Foto: Pixabay
Lokalna samouprava je na svaki izgubljeni spor uložila žalbu. Jedna od njih je usvojena, i sada se čeka konačna odluka Ustavnog suda, koja bi trebalo da bude poznata do kraja godine.
 
Kako Novosti saznaju, ukoliko se definitivno ustanovi da zakon nije bio ispoštovan, Grad će bez pogovora morati penzionerima da vrati uzete pare. O ukupnom iznosu samo se nagađa, ali je činjenica da bi to imalo ogromne posledice po dalje funkcionisanje grada. 
 
U suprotnom, obeštećeni Vrščani će, uz povraćaj dobijenog novca, morati iz svog džepa da plate i sve pripadajuće troškove svog sudskog spora.
 
U Gradskoj upravi nisu želeli da daju izjavu ovim povodom, ali je gradonačelnica Dragana Mitrović nedavno za skupštinskom govornicom rekla da je ceo slučaj ispolitizovan i da nikome neće doneti dobro.
 
"Žalosno je što su pojedine političke opcije zloupotrebile penzionere podstrekavajući ih na podnošenje tužbi protiv Grada. Videćemo šta će reći Ustavni sud, ali će u oba slučaja šteta biti ogromna. Jedini koji će profitirati su procenitelji i advokati", istakla je gradonačelnica.
 
Za obeštećenje stotinak penzionera iz gradske kase do sada je isplaćeno 10 miliona dinara. Veći deo tog novca otišao je, međutim, na sudske troškove. To govori i primer jedne Vršćanke, kojoj je vraćeno pripadajućih 17.000, a ceo spor je koštao 105.000 dinra. Opozicija kaže da je vlast sama kriva za to, jer nije htela vansudsko poravnanje.
  • Marko

    05.12.2018 17:10
    X..X
    Koje budale! Evo zašto nam ne ide...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.