Palić: Počinje takmičenje u pečenju tone čvaraka

U sklopu Zimskog festivala tradicija, koji se od danas održava na Paliću kod Male gostione, biće organizovana izložba lokalnih proizvoda i međunarodno takmičenje u pečenju čvaraka.
Palić: Počinje takmičenje u pečenju tone čvaraka
Foto: 021.rs
Organizatori Zimskog festivala tradicija su Udruženje "Ludašpusta" i mesara "Noge", a posetioci će tokom dva festivalska dana imati priliku da uživaju u ponudi izlagača čiji je broj iz godine u godinu sve veći, prenosi TV Subotica.
 
U sklopu izložbe lokalnih proizvoda, za koju je učešće prijavilo preko 50 izlagača, biće predstavljeni, između ostalog, novi proizvodi brenda "Juliška", kao i brojne rukotvorine putem kojih će se promovisati stari zanati. Projekat saradnje Mađarske i Srbije u okviru IPA projekta, u izgradnji brenda uz osiguranje kvaliteta za promociju lokalnih agroproizvoda i poljoprivrednika u prekograničnom regionu, sufinansira Evropska unija, uz podršku lokalne samouprave. 
 
Sve aktivnosti u sklopu Zimskog festivala doprinose očuvanju tradicije i turističe promocije Palića, a interesovanje građana i broj učesnika se povećava svake godine, istakla je zamenica gradonačelnika Timea Horvat.
 
Učešće na takmičenju u pečenju 1.000 kg čvaraka za sada je potvrdilo 20 ekipa, a prijave su otvorene još sutra i mogu se izvršiti putem broja telefona 069/75-40-43, a kotizacija iznosi 2.000 dinara.
 
Oba dana Zimskog festivala tradicija, program će trajati od devet do 17 časova.
  • Cvarkov

    09.12.2018 13:00
    Seljana.
  • obese

    08.12.2018 20:03
    Jos jedna u nizu holesterolijada .
  • baba

    08.12.2018 14:06
    cvarci
    cvarci !!!!!!!!!
    mogli bi da prodaju preko interneta pouzecem

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".