Kikinda: Licitacija zemljišta tek krajem decembra

Više od devet hiljada hektara poljoprivrednog zemljišta u opštini Kikinda biće ponuđeno na licitaciji 26, 27. i 28. decembra.
Kikinda: Licitacija zemljišta tek krajem decembra
Foto: 021
Licitiraće se i za 2.540 hektara po pravu prečeg zakupca.
 
Početna cena za prvu klasu zemljišta je 240 evra po hektaru. Rok za prijavu je 20. decembar.
 
"Da nadoknadimo ovo izgubljeno vreme, doduše ni u svojim posedima zbog vremenskih uslova poljoprivrednici nisu mogli mnogo da odmaknu sa poslovima koji se obično rade u jesen. Tu, pre svega, mislim na obradu zemljišta. Ja se nadam da neće biti prekasno da se i to zemljište obrađuje i da se dovede nameni", kaže Imre Kabok, član Gradskog veća Kikinde.
 
Licitacija je na godinu dana, jer zbog zakupa o restituciji nisu mogli da daju zemlju u zakup na duži period, rekao je Kabok, i dodao da se nada "da nismo u totalnom zakašnjenju".
  • Mika

    11.12.2018 08:51
    Pocetna cena petsta dinara!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.