Subotica: Industrijska zona povezana sa autoputem

Novih 5,5 kilometara obilaznice oko Subotice pušteno je juče u saobraćaj.
Od novembra 2016. godine, kada su obnovljeni radovi na obilaznici, izgrađeno je ukupno 12 kilometara puta, a novoizgrađene deonice su povezale Industrijsku zonu "Mali Bajmok" sa autoputem.
 
Za završetak Ipsilon kraka preostalo je da se izgradi još 12 kilometara do graničnog prelaza Kelebija, što bi, kako je najavljeno, trebalo da bude urađeno naredne godine.
 
"Za završetak radova iz republičkog budžeta izdvojeno je 1,4 milijarde dinara u narednoj godini. Očekujem da će u januaru biti raspisan javni poziv. Ova obilaznice i veza između Kelebije i Industrijske zone sa autoputa nije važna samo za Suboticu, već i za čitavu Srbiju jer je Industrijska zona po ekonomskim pokazateljima druga po snazi u Srbiji. Osim toga, preko šest hiljada ljudi radi u kompanijama u Industrijskoj zoni i potrebno je da stvaramo uslove za dolazak novih investitora", rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.
 
"Ovo je dobra vest za sve nas jer se držimo rokova. Verujem da ćemo dogodine u ovo vreme završiti i preostalih 12 kilometara", rekao je predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor.
 
Ipsilon krak počeo je da se gradi još 1990. godine, ali su radovi na 24 kilometra dugoj deonici, koja izmešta teretni saobraćaj iz centra Subotice, više puta prekidani.
  • wnj

    18.12.2018 12:45
    Za novinara
    Za nas koji nismo iz Subotice mogli ste okačiti i mapu da vidimo šta je urađeno i šta će se dobiti kada jednog dana sve bude gotovo kako bi ovo bila cela vest, a ne copy+paste.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".