Na sednici Skupštine Vojvodine o budžetu i materinskom dodatku

Poslanici Skupštine Vojvodine na sednici u četvrtak, 20. decembra, raspravljaće o 24 tačke na dnevnom redu, a prva među njima je budžet za 2019. godinu.
Na sednici Skupštine Vojvodine o budžetu i materinskom dodatku
Foto: 021.rs
Na predloženom dnevnom redu nalaze se, osim budžeta, predlog odluke o kadrovskom planu i maksimalnom broju zaposlenih za narednu godinu, akti o korišćenju novca iz fonda za šume, za vode i za razvoj lovstva, predlog o korišćenju poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Vojvodine i program mera za poljoprivrednu politiku.
 
Poslanici će raspravljati i o nekoliko zdravstvenih programa, uključujući neonatalni skrining na cističnu fibrozu, program za vantelesnu oplodnju, unapređivanje dijagnostike i lečenja oboljenja štitaste žlezde, očuvanje plodnosti kod obolelih od malignih bolesti i drugo.
 
Skupština Vojvodine će usvojiti i predlog odluke o posebnom programu javnog zdravlja za Vojvodinu, kao i predlog o novoj meri pronatalitetne politike - materinski dodatak za nezaposlene majke trećeg ili četvrtog deteta. 
 
Na dnevnom redu je i predlog plana za koridor transportnog gasovoda Futog-Beočin.
 
Detaljnije o budžetu za 2019. godinu i na šta će se trošiti novac čitajte OVDE.
 
Sednica počinje sutra u 10 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina