FOTO, VIDEO: Incident u Skupštini Vojvodine zbog nalepnice Borislava Novakovića

Početak poslednje ovogodišnje sednice Skupštine Vojvodine, na kojoj se izglasava budžet za narednu godinu, obeležio je incident u kojem su učestvovali poslanik "Alternative za Vojvodinu" Borislav Novaković i predsednik poslaničke grupe Srpske napredne stranke Milenko Jovanov.
FOTO, VIDEO: Incident u Skupštini Vojvodine zbog nalepnice Borislava Novakovića
Foto: 021.rs
Novaković je, sa kolegama poslanicima, u Skupštinu Vojvodine doneo transparent i nalepnice sa natpisom: "Slobodni mediji, slobodni izbori, slobodna demokratija", aludirajući na, kako kaže, stanje u Srbiji.
 
 
Prilikom ulaska u skupštinsku salu, došlo je do koškanja između Novakovića i Jovanova, koji je povereniku Narodne stranke za Vojvodinu poručio: "Danas nalepnica, sutra nanogvica", što je i ponovio na reakciju Novakovića.
 
 
Ubrzo je predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor alarmirao obezbeđenje koje je, kaže za 021 Novaković, izvelo poslanika "Alternative za Vojvodinu" iz sale i ne dozvoljava mu ulazak na sednicu. 
 
"On je otvoreno sugerisao da smatra da ja treba da završim u zatvoru. To je bilo potpuno skandalozno. Ušli smo u fazu kad ne postoje ni tužilaštva, ni policija, ni sudovi, kada njihov posao rade istaknuti članovi Srpske napredne stranke i on mi je dao do znanja da on može da proceni i utiče da li ću ja biti u zatvoru. Ovo je sada po prvi put da jedan visoki predstavnik SNS otvoreno govori o tome da ja zaslužujem zatvor i da očekuje je da imam, u najmanju ruku, nanogvicu. Ovo je bilo potpuno razotkrivanje da u ovoj zemlji ne rade navedeni državni organi - demokratija je sahranjena. Ne vidim šta je sporno u ovoj mojoj nalepnici. Ovako pokazujem da je demokratija sahranjena", navodi za 021 Borislav Novaković.
 
 
Poslanički sat na današnjoj sednici bio je namenjen odgovaranju na pitanja koja su predstavnicima Pokrajinske vlade uputili članovi vladajuće koalicije - njihove partijske kolege. Cela opozicija u Skupštini Vojvodine odlučila je da ne prisustvuje.
 
Prema rečima poslanice Lige socijaldemokrata Vojvodine Maje Sedlarević, poslanici vladajuće koalicije su postavili više od 80 pitanja za poslanički sat, koji je time izgubio smisao jer će se do kraja mandata ove vlade praktično samo odgovarati na pitanja koja potiču iz iste stranke.
 
"Poslanički sat je služio opoziciji da, postavljajući pitanja kontrolišu rad vlade. Od prošle sednice smo onemogućeni da učestvujemo u satu i postavljamo pitanja i danas je ta situacija nadograđena jer je s raspravom o budžetu spojeno još 20 tačaka dnevnog reda. To znači da, ako jedan poslanik ima pet minuta za diskusiju i 20 tačaka dnevnog reda o kojima treba da priča, to znači da ima nešto manje od 15 sekundi za diskusiju i za to vreme ne može ni da pročita naslov tačke - kamoli da se nešto kaže. Zbog svega ovoga, kao vid protesta, poslaničke grupe opozicije su se dogovorile i napustile zasedanje tokom trajanja poslaničkog sata. Posle toga će se većina poslanika opozicije vratiti u salu jer smatramo da je budžet najvažnija tema o kojoj moramo od diskutujemo i kažemo svoj sud. Glasaćemo protiv ovakvog neustavnog budžeta jer je i za narednu godinu opredeljeno manje od garantovanih 'sedam odsto' za Vojvodinu", kaže za 021 Maja Sedlarević.
 
Samo poslanici vladajuće koalicije prisustvovali su poslaničkom satu; Foto: G. Nikolin
 
Više o dnevnom redu današnje sednice čitajte OVDE.
  • petar kovač

    24.12.2018 09:09
    sinsinakel@gemail. com
    Ne bešeli ovo onaj B.Novaković što glasa u skupštini u BG sa godišnjeg odmora, onaj potrčkalo, što je trčao od Soluna do Beograda da bi spasio ugled svoje bivše partije, bivše vlssti, pa da, Borislav zvani" Solunac". Ostao brale bez glasačke kartice, pa sad nosi parolice. Blam, blam, blam,
    sram, sram. Ljigavci su uvek ljigavci i ovi i oni.!!!!!!
  • Pravi Opalim te g...

    23.12.2018 15:30
    Beli listic su vasi bivsi glasaci. A zapitaj se zasto su bivsi.
  • siouxNs

    23.12.2018 10:45
    Nije mi jasno zasto ljudi, poput dijasporca, koji su napustili srbistan ostavljaju komentare. Naucite nemacki, pa na nemackim portalima komentarisite njohove vesti. Tamo vam je kuca, ovu ste napustili, ma cuj napustili.
    pobegli glaavom bez obzira. I sada jos komentarisete....cim ste digli sidro pokazali ste sta vas zanima, pa nas molim vas ostavite, nas koji nismo pobegulje.
    Il ako si faca i zelis da te cujemo, ti se vrati!
    a neces?
    onda nista.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina