Vršac: Pretnje otkazom u biblioteci potpredsednici demokrata

Predsednik Skupštine Vršac javno je na sednici zatražio da se odbornici opozicije Dragani Rakić uruči otkaz u gradskoj biblioteci, gde je zaposlena.
Na sednici gradske skupštine u Vršcu predsednik Nenad Baroš izjavio je da neće glasati za produženje mandata sadašnjoj direktorki Biblioteke Vesni Zlatičanin, ukoliko se ne preduzmu određene aktivnosti i reše "prevashodno međuljudski odnosi u samoj biblioteci".
 
Ukazao je na povrede radnih obaveza od strane odbornice Dragane Rakić, zaposlene u gradskoj biblioteci, i zapitao direktorku Zlatičanin "šta ste preduzeli povodom toga i dokle ćete da trpite da jedna zaposlena sprovodi diktaturu i određeno agresivno ponašanje ne samo prema zaposlenima nego i prema korisnicima biblioteke koji ne zastupaju određene političke stavove".
 
Predsednika skupštine Vršac Nenada Baroša novinari Danasa zamolili su da prokomentariše svoje izjave na sednici i odgovori da li zahteva uručenje otkaza odbornici DS Dragani Rakić i po kom osnovu, ali on nije hteo da da izjavu preko telefona.
 
Dragana Rakić, potpredsednica DS i odbornica u Skupštini grada Vršca, kaže za Danas da ovo nije prva manifestacija "nasilnog ponašanja u lokalnom parlamentu" prema opozicionim odbornicima, te da to prerasta u dominantan model delegitimisanja političkih neistomišljenika.
 
– Progon mene kao odbornice ne samo da vraća moralnu i političku podobnost kao kriterijum, već odslikava naprednjački način bavljenja kulturom. U nedostatku programa, ideja i vizije za razvoj kulture, obrazovanja i prosvete oni pišu optužnice i potpisuju otkaze za ljude koji su svojim znanjem, autoritetom i profesionalnim integritetom pokazali i dokazali da se mogu izboriti za slobodu izražavanja i afirmativni odnos prema kulturi. Smatram da događaj iz vršačke skupštine prevazilazi okvire mog individualnog problema i razara temelje mukotrpno izgrađene parlamentarne demokratije kao civilizacijske tekovine. Pogubno je preslikavanje modela ophođenja Aleksandra Vučića prema podređenima, neistomišljenicima i posebno novinarima. Da nije opasno, bilo bi otužno – kaže Rakić.
 
Udruženi sindikati Srbije "Sloga" i Demokratska stranka najoštrije osuđuju "sve bahatije i otvorenije političke pritiske“ kadrova vladajuće SNS. "Sloga" upozorava na uvođenje "sve veće fašizacije srpskog društva" , dok DS zahteva od najviših organa vlasti da se odrede prema "najbezočnijem primeru dirigovane autokratije".
  • Za sonju i Paora

    24.12.2018 10:46
    Koliko ja znam, do smene vlasti dolazi zbog obećanja konkurenata da će biti bolje kada ti novi dođu na vlast. Onaj ko hoće da bude bolji ne ugleda se na lošijeg od sebe. Znači, SNS da bi bila bolja od prethodnika treba da ispravi njihove greške, a ne da pravi iste greške, bavi se revanšizmom i sve svoj propuste pravda greškama prethodnika. Kada SNS izgubi primat među glasačima, to će biti baš zbog toga što svakodnevno pokazuju da nisu bolji od onih koje kritikuju. Većini građana uopšte nije važno ko je na vlasti, ako ta vlast radi pošteno i ako donese napredak i poboljšanje u državi.
  • Inspektor Višekruna

    23.12.2018 10:29
    Otkaze
    I bivšim i sadašnjima. Naročito bivšim koji su preleteli u sadašnje!
    Zabole me da li je neko zaposlen preko SNS,DS,DSS,LSV,SPS.....
    Svima koji su se zaposlili preko stranke!
    Politikom treba da se bave oni čije radno mesto ne zavisi od stranačkih glavešina!
  • Smor

    23.12.2018 10:21
    @Paor i Sonja
    Šta mene briga kako je bilo za vreme demokrata, ja živim u sadašnjosti i želim SADA I NADALJE da bude bolje. Smarate više!!! Osim toga, u Vršcu pre naprednjaka nisu bile demokrate, informišite se! Jel zna dotična da radi svoj posao ili ne? - jedino me to zanima. A i kakav je to način da "raspravljaš" s nekim time što mu pretiš otkazom. To se radi kad nemate argumente!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.