Zrenjanin: Sve apoteke u rukama novosadske firme "Janković"

Apoteka "Janković" iz Novog Sada izabrana je, kao najpovoljnija, za koncesionara na javnom postupku dodele koncesije za finansiranje, revitalizaciju, upravljanje i obavljanje farmaceutske delatnosti na području Zrenjanina u narednih 15 godina odlučilo je Javno telo za izbor najpovoljnijeg ponuđača.
Zrenjanin: Sve apoteke u rukama novosadske firme "Janković"
Foto: Pixabay
Odluku je potpisao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, prenosi RTV Santos.
 
Apoteka "Janković" se obavezala da plati avansnu koncesionu naknadu od 840.700 evra, a tokom narednih 10 godina naknadu od po 120.100 evra godišnje.
 
Prilikom odlučivanja o ponudi "Jankovića" nije nađena nijedna nepravilnost, tako da je dokumentacija ocenjena kao verodostojna i kompletna.
 
Apoteka "Janković", koja trenutno u Zrenjaninu ima devet prodajnih objekata, preuzela bi kompletnu delatnost Apoteke "Zrenjanin".
 
Ono što sledi je izjašnjavanje Skupštine grada, zatim popisivanje koncesionog ugovora.
  • monopol

    22.01.2019 02:36
    @mag pharm

    Možete li nam malo pojasniti kako funkcionišu? Zašto bi neko uzimao pa predavao...uostalom oni su svi iz te struke...to im dođe ko porodičan biznis...
    Još je zanimljivo kako to privatnicima ide dobro u ovom poslu, a državne apoteke sve propale...Jesu li privatnici bolji menadžeri...
  • Marko

    18.01.2019 06:37
    Čini se da je sve bolje od trenutnog stanja. Ono čemu služe i kako rade državne apoteke sada je katastrofa. Bar u Zrenjaninu.
  • mag pharm

    17.01.2019 11:53
    istina

    sve ide po planu... kada dođe do 200 sledi preuzimanje. uzeće ih PHOENIX PHARMA koja ima svoje apoteke benu. onda ćemo imati samo BENU apoteke. ali, nisu ni svesni da će i oni tad biti u problemu... vrlo rado ću napisati tekst za portal kako funkcionišu apoteke u srbiji

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".