Pančevo: Nedovoljan broj pedijatara u Domu zdravlja

Pančevački Dom zdravlja u poslednje vreme suočava se sa problemom nedovoljnog broja pedijatara.
Pančevo: Nedovoljan broj pedijatara u Domu zdravlja
Foto: Pixabay
Kako javlja RTS, na odeljenjima za predškolsku i školsku decu pančevačkog Doma zdravlja trenutno nema velikih gužvi, jer sezona gripa i prehlada još nije u jeku, ali roditelji osećaju problem nedovoljnog broja pedijatara.
 
"Imamo izabranog lekara i zadovoljni smo za sada, ali generalno se mnogo čeka, uvek ima neki hitan slučaj, ulaze preko reda, što je i normalno, ali nedostaju pedijatri", kaže jedan od roditelja za RTS.
 
Jedanaest pedijatara koji rade imaju povećan obim posla, a u narednim mesecima biće još većih problema, zbog predstojećih sistematskih pregleda. Njima pomažu i dva lekara opšte prakse, jer treba obilaziti i sela jednom nedeljno.
 
"Uspevamo da se organizujemo. Nezgodno je što radimo i preventivne preglede kontinuirano tokom cele godine, tako da nam sad manjak lekara znatno otežava posao, ali se nadam da ćemo uspeti to da prebrodimo", kaže pedijatar dr Jugoslava Stanojević.
 
Početkom ove godine za stalno je zaposleno šest lekara opšte prakse i dva medicinska tehničara, što će poboljšati situaciju. Problem sa pedijatrima je nastao kad su neki otišli u penziju ili u druge zdravstvene ustanove, a važila je zabrana specijalizacije.
 
"Mi se trudimo da to prevaziđemo time što po nekim normama treba na predškolskom da rade samo pedijatri, a na školskom mogu i lekari opšte prakse, tako da ćemo uključiti još lekara opšte prakse", kaže direktor Dom zdravlja "Pančevo" dr Stojan Višekruna.
 
Dobra vest je da je nedavno odobrena specijalizacija i u Domu zdravlja očekuju povratak šest lekara sa specijalizacije za dve do tri godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina