FOTO: Prvi protest "Jedan od pet miliona" u Zrenjaninu

Protest "Jedan od pet miliona" održan je večeras prvi put u Zrenjaninu.
FOTO: Prvi protest "Jedan od pet miliona" u Zrenjaninu
Foto: 021.rs
"Ovo je 47. grad u Srbiji koji se priključio protestima", poručio je jedan od govornika, novinar Srđan Škoro.
 
Okupljeni su nosili transparente sa porukama protiv aktuelne vlasti, a oko hiljadu građana prošetalo je centralnim ulicama. Uprkos planu da se zaustave ispred javnog komunalnog preduzeća, građani su nastavili šetnju nazad do centralnog trga.
 
 
Kako prenosi N1, demonstranti su izneli čitav niz zahteva upućenih lokalnim vlastima i državnom vrhu.
 
 
Tražili su, između ostalog, fer i demokratske izbore, da se ispita imovina funkcionera, kao i da grad bude poznat ponovo po uspesima, a ne rijaliti zvezdama.
  • šetač iz Novog Sada

    05.02.2019 15:04
    Bravo za Zrenjanin, samo natavite !
  • Terazijski Crnogorac

    01.02.2019 13:36
    zemlja gruva
    Za gospodu koji pitaju sta je svrha protesta. Svrha protesta je da se zameni odvratna vlast koja godinama ne dozvoljava demokratiju, godinama ne moze da se cuje glas opozicije koja ima legitimno pravo da kaze svoje misljenje koje se desava u drustvu i drzavi. Vlast koja je napravila kohabitaciju sa navijackim ( kriminalnim) grupama, davajuci im poslove u drzavim sistemima zarad ne skandiranju protiv vlasti na stadionima. Mediokriteti na vlasti od ministara sa laznim diplomama na nivou republike do sodome i gomore od SNS politicara na lokalnom nivou. Ponizavanje gradjana na PINK-u i Happy TV sa Vucicevicima, Sarapama, Krsticima.. Ovo je 5% otprilike. Trajalo bi mnogo.
  • pomorandza

    01.02.2019 10:21
    Sramota me je mog rodnog grada! Za koga izlazite na teren?! Za iste one koji nisu bili u stanju da vam ukinu smrad iz grada zatvarajući kafileriju? Ili za one koji vam nisu uspeli obezbediti čistu vodu za piće, koja ne sadrži "dozvoljenu količinu arsena"? Treba da vas je sramota, moji Zrenjaninci!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina