Potpisan ugovor za kupovinu pokretnog mamografa za Klinički centar Vojvodine

Pokrajinska vlada i Klinički centar Vojvodine potpisali su ugovor o kupovini pokretnog mamografa za ovu ustanovu.
Potpisan ugovor za kupovinu pokretnog mamografa za Klinički centar Vojvodine
Foto: Pixabay
Planom je predviđen kontinuiran obilazak cele teritorije Vojvodine, ali će prioritet imati seoska područja i manje naseljena mesta, koja su udaljena od većih gradova gde postoje mamografi.
 
Podaci nisu ohrabrujući - u Vojvodini sve više žena mlađih od 50 godina oboleva od raka dojke, čiji uzrok je i dalje nepoznat. Takođe se manji procenat žena odaziva na preglede predviđene nacionalnim skrining programom (koji je namenjen ženama od 50 do 69 godina).
 
Ukoliko se pronađe na vreme tj. u početnoj fazi, procenat izlečenja je do visokih 98 odsto.
  • marko

    05.02.2019 16:03
    Izdajnici
    Sve je laz...da pokusaju da odrze socijalni mir na ct skener se ceka mesecima.u bolnicu nemoz sve i da umres ispred nje.lekova nema.osoblja nema a izdajnik laze li laze
  • citalac

    04.02.2019 18:04
    8 meseci bez
    kad ce za radiologiju nabaviti novi aparat za intravensku urografiju?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.