Bečej: Za rekonstrukciju Zelene ulice skoro 120 miliona dinara

Zelena ulica u centru Bečeja do kraja godine bi trebalo da dobije novi izgled.
Za projekat kompletne rekonstrukcije dela ulice od Lovačke do Republikanske, u dužini od jednog kilometra, Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine konkursom je dodelila 93 miliona dinara, a da bi se projekat realizovao opština Bečej je obezbedila još 25,5 miliona dinara.
 
U okviru projekta planirani su radovi na saobraćajnici, trotoarima, parking mestima i biciklističkoj stazi, uz novu horizontalnu i vertikalnu saobraćajnu signalizaciju, piše portal Moj Bečej.
 
Između ostalog, novi trotoari od behatona, uređena i proširena biciklistička staza deo su investicije koju će u većem delu finansirati pokrajinska Uprava za kapitalna ulaganja. Tim radovima će prethoditi rekonstrukcija vodovodne mreže, za šta je iz opštinskog budžeta planirano još oko 10 miliona dinara, kao i rekonstrukcija javne rasvete, koja će koštati oko 23 miliona dinara.
 
Zelena ulica u Bečeju poznata je po platanima i tako bi i trebalo da ostane, budući da oni neće biti uklanjani zbog radova, ali će prema potrebi biti orezani, a zelena površina dodatno uređena.
 
Iz opštine kažu da će radovi biti izvođeni fazno kako se saobraćaj i kretanje stanara te ulice ne bi otežali u velikoj meri. Postupci javnih nabavki kojima treba da se odaberu izvođači radova, uskoro bi trebalo da se pokrenu, dok će radovi trajati između 60 i 90 dana. Nadležni su optimistični povodom početka i završetka radova na ulici u centru Bečeja u koju će prema planu biti uloženo najmanje 151 milion dinara i nadaju se da se neće ponoviti scenario sa prolongiranim završetkom radova poput onog u Dositejevoj.
 
U delu Zelene ulice, od Lovačke do Novosadske, nedavno rekonstruisani trotoari neće biti menjani.
  • Tasic 1951

    20.02.2019 12:18
    Samo bezanija odavde deco
    120 miliona dinara/1 milion eura za lokalnu pijacu u jednoj od najsiromasnijih varosica Vojvodine od 24 hiljada stanovnika?

    Malo je to milion eura.Podici na barem 10 miliona uera 1200 milion dinara.Kad se radi da se radi.Da glasaci na sledecim izborima dobiju pijacu kakvu i zasluzuju.Pa neka kostala i 100 miliona eura.Pijaca se mora srediti kako treba.
  • Dusan

    20.02.2019 07:46
    Selo
    Becej je mesto koje ima najvise iseljenika. Pre samoo 10 godina brojalo je 36000 ,a sada na danasnji dan oko 19000. Sramota je da se ne stimulise proizvodnja za 1 mil evra nego sanacija jedne ulice. Katastrofa za sve nas i svaka cast za perace novca na poduhvatu!
  • Šah

    20.02.2019 01:41
    Pogledajte okolo
    Pogledajte samo na sta lici Srbobran. Uništen park u centru da bi se postavio behaton i da se zaradi. Unisten zdrav drvored u glavnoj ulici. Sadnja jednog stabla ko trska tankog kostace 55.000 dinara. Grad masakriran motorkama

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".