Vršačka bolnica dobila novi lift, pacijente više neće morati da nose na rukama

Zgrada Opšte bolnice Vršac, u kojoj se leče bubrežni i srčani bolesnici, nakon osam meseci dobila je novi lift.
Vršačka bolnica dobila novi lift, pacijente više neće morati da nose na rukama
Foto: Pixabay

Kako pišu "Novosti", time je konačno rešen ozbiljan problem transporta pacijenata na prvi sprat, s obzirom na to da su ih sve vreme na rukama nosili zaposleni u toj ustanovi. U ovakvu situaciju bolnica je dospela zbog činjenice da je stari lift dotrajao i da je bilo gotovo nemoguće naći delove za njegovu popravku, s obzirom da je proizveden pre više od 35 godina.

Ipak, sve bi bilo mnogo brže rešeno, da nije bilo komplikovane procedure oko dobijanja dozvola i novca za ugradnju lifta, šta je bila jedina opcija.

"Proces je dugo trajalo. U tri navrata smo slali dokumentaciju Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo, da bi nam na kraju Pokrajinska vlada za te namene odobrila 4,6 miliona dinara", objašnjava za "Novosti" direktor bolnice dr Jon Omoran.

U međuvremenu, bili su čak primorani da privremeno angažuju i dvojicu muškaraca sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, koja su bila zadužena samo da stepenicama nose na sprat i spuštaju teško pokretne i nepokretne srčane bolesnike i pacijente koji su išli na hemodijalizu.

"Nije bilo lako raditi u takvim uslovima. Ipak, uspevali smo da zbrinemo urgentne pacijente. Sa medicinske strane nismo zaostajali u kvalitetu rada", naglašava direktor.

Ovo je, međutim, bio samo jedan od mnogih problema sa kojima se ova zdrastvena ustanova suočava. Zato je Grad, iako nije osnivač bolnice, našao način da se ceo bolnički kompleks potpuno rekonstruiše. Odlukom Vlade Srbije, Kancelarija za javna ulaganja će finansirati rekonstrukciju svih paviljona, dok će lokalna samouprava platiti izradu projektno-tehničke dokumentacije, koja je u toku. 

  • Doktor za nadimanje

    18.03.2019 22:19
    Lift košta najmanje 10.000 evra. U zavisnosti da li je električni, hidraulični, ima li pripremljen prostor za lift kućicu, kakva je oprema... Može da košta i do 30.000 evara. Šta je 30 tisuća za jednu instituciju tog tipa? Ah, zaboravih da mi decu lečimo SMS-ovima... Ništa! Zboravite...
  • ...

    18.03.2019 12:39
    ...
    Na klinici za infektivne bolesti u Novom Sadu ne postoji lift, pa se pacijenti jos uvek prenose gore opisanim metodom.
  • KICMA TRANS

    18.03.2019 12:18
    KC VOJVODINE
    Cudno?
    Decenijama unazad se u KC Vojvodina svaki dan rucno nose pacijenti na odeljenje urologije( 1. sprat) i na odeljenja plasticne i maksilofacijalne hirurgije(2. sprat).
    Napravite i pricu o tome, zasto se ne dozvoljava ugradnja lifta u tu zgradu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.