Irig: Otvorena obnovljena kuća Borislava Mihajlovića Mihiza

Obnovljena rodna kuća Borislava Mihajlovića Mihiza, koja je pretvorena u Centar za razvoj kulture, otvorena je danas u Irigu.
"Obnova rodne kuće Borislava Mihajlovića Mihiza bila je najmanje što smo bili obavezni da uradimo da bismo mu se bar delimično odužili za sve što je za života uradio. Ovde u Irigu, kroz snažno delovanje Srpske čitaonice - sa granicama koje su već davno omeđene, kroz mali deo svog života koji je on ovde ostavio i nasleđe kojim se Irig ponosi, jasno je da je Mihiz tu, da je i dalje među nama. Ponosan sam što smo na ovom projektu radili zajedno, opština Irig, njegova porodica i Pokrajinska vlada i što smo uspeli da ga realizujemo na način koji je dostojan Mihizovog dela", izjavio je pokrajinski premijer Igor Mirović.
 
On je istakao da je ponosan što će ovaj Centar biti deo projekta "Buđenje Fruške gore", koji je inicirala Pokrajinska vlada, a čiji je smisao da se neprocenjivo duhovno, kulturno i prirodno blago oživi.
 
Mirović je najavio da će u Irigu biti realizovan i projekat "Mihiz - šetnja kroz nasleđe" sa citatima iz njegovih dela, kao deo velikog projekta uređenja centra Iriga. Takođe, najavio je da će u saradnji sa Vladom Srbije biti objavljena sabrana dela Borislava Mihajlovića Mihiza. 
  • Ja

    18.03.2019 20:04
    Ima vaznijih problema
    Bolje resavajte problem teretnog saobracaja sto prolazi kroz centar Iriga i zagadjenje vazduha.
    Inace doticni je umro povukavsi se u sebe kad je shvatio u kakvom se corsokaku nalazi ovo drustvo.
  • Bravo Vlado

    18.03.2019 16:31
    I da je vlasništvo kuće sporno, unutrašnjost nepodesna i neprimerena za izlaganje, muljaža do neba!
  • Vlada

    18.03.2019 14:30
    Pošto su taj detalj preskočili, samo da spomenemo i da je skucano 100 soma evra za renoviranje koje realno vredi petinu toga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".