Zrenjanin: Kineskoj kompaniji besplatno 97 hektara zemljišta za fabriku guma

Ugovor o otuđenju, bez naknade, građevinskog zemljišta koje se nalazi u Slobodnoj zoni Zrenjanin, biće potpisan sutra u Zrenjaninu.
Zrenjanin: Kineskoj kompaniji besplatno 97 hektara zemljišta za fabriku guma
Foto: Pixabay
Kineski investitor, kompanija "Šandong linglong tajer", dobiće zemljište za izgradnju fabrike.
 
Kako je saopšteno iz Republičke direkcije za imovinu, time će Republika Srbija, na osnovu zaključka Vlade Srbije, preneti nešto više od 97 hektara građevinskog zemljišta na kineskog investitora.
 
Kompanija "Šandong linglong tajer" će u osnivanje nove fabrike pneumatika u Slobodnoj zoni Zrenjanin uložiti 800 miliona evra, a fabrika će prvenstveno proizvoditi radijalne pneumatike visokih performansi za putnička vozila, kamione i autobuse, poljoprivredne pneumatike i pneumatike za korišćenje izvan trasiranih puteva.
 
Projekat će biti završen u roku od sedam godina, u planu je zapošljavanje 1.500 ljudi, od čega će 1.200 radnih mesta biti otvoreno za lokalno stanovništvo, dok će 300 ljudi biti iz matičnog kineskog društva, a za potrebe instalacije opreme, probnog rada i obuke.
  • Neoplanta

    30.03.2019 18:23
    Pretpostavljam da ce shodno tome, i Srbija besplatno dobiti 97 hektara plodnog zemljista u Kini, za skladistenje papaka i svinjskih glava???
  • Mile

    28.03.2019 06:35
    Došlo doba da se tuđe (za džabe) proba.
  • Dr No

    27.03.2019 21:03
    Iiiii
    Sta glumite vi u NS ,bb se vas sta ce narod koji nije u NS da rade,od cega da zivi,vi stalno glumite neku visinu naspram nas iz ostale Vojvodine,bitno da vi imate sve u gradu a nas okolo ko j..e! E pa necemo tako gospodo jer i mi placamo i racune i poreze itd itd,poriluk vam svima viri iz dup..a!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina