Sombor: JKP "Prostor" provalio u prostorije ratnih vojnih invalida

Predsednik Udruženja ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca opštine Sombor 1990 - 1999. godine obavestio je SOinfo.org portal da je ekipa Javnog komunalnog preduzeća "Prostor" nasilno upala u njihove prostorije u Ulici Petra Drapšina 2 i promenilo bravu, bez adekvatne odluke, pa čak i obaveštenja.

Kako je naveo Slobodan Živković, udruženju su ove prostorije date na korišćenje još 2001. godine. Ugovor je potpisan sa bivšim sekretarom lokalne samouprave Petrom Relićem. Čelnik udruženja kaže da ne može da shvati toliku bahatost, te da je u policiji rekao da je "izvršena je diverzija, upad, bez znanja, bez ikakvog papira".

- Samo su mi javili da mi se provaljuje u kancelariju. Momentalno sam obavestio policiju telefonom, a po povratku sa puta sam i otišao u stanicu gde su me obavestili da je zamenjena brava na prostorijama udruženja. Obavestili su me i da je počinilac JKP Prostor i da se javim Dejanu Stanisavljeviću, što sam i učinio. U telefonskom razgovoru mi je taj zaposleni rekao da oni imaju odluku upravnog odbora - preneo je predsednik Udruženja ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca opštine Sombor 1990 - 1999 godine.

Živković je naglasio da ne postoji rešenje nadležnog Suda, da nije angažovan izvršitelj, niti ovlašćeni bravar, a da nije bilo obezbeđeno ni prisustvo Policije, te da "ništa nije napravljeno po zakonu i pravdi". Smatra da ovim što su uradili bukvalno gaze ratne vojne invalide, porodice poginulih boraca, a posebno ga zabrinjava što je direktor JKP Prostor (Goran Nonković) bivše vojno lice, to dopustio.

- Čisto mislim da je neko bacio oko na taj prostor i da je tu u pitanju mito i korupcija. To je ono što ja mogu zaključiti, jer drugog razloga nema. Neshvatljivo je da neko izvrši upad. Mislim da to u ovo vreme ne sme proći. Ne shvatam da sa mnom niko nikad nije kontaktirao i da neko želi da uništi udruženje - ispričao je Živković i najavio podnošenje prijava protiv odgovornih.

SOinfo.org je povodom ovog slučaja uputio pitanja nadležnina u JKP Prostor.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina