Počeli tretmani protiv larvi komaraca u celoj Vojvodini

Sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine počeo je akciju suzbijanja larvi komaraca na teritoriji cele Vojvodine.
Počeli tretmani protiv larvi komaraca u celoj Vojvodini
Foto: Pixabay
Larvicidni tretman komaraca vrši se u skladu sa potrebama, na osnovu rezultata dobijenih praćenjem pojave i brojnosti populacije larvi komaraca, koje je radio Poljoprivredni fakultet.
 
Suzbijanje larvi komaraca iz vazduha počelo je 1. aprila, u priobalnom pojasu reka, izlivima, plavnim površinama reka, rukavcima i na teritoriji zaštićenih područja u trećem stepenu zaštite. Suzbijanje se, kažu u sekretarijatu, sprovodi implementacijom savremenih, ekološki prihvatljivih metoda i preparata koji su zasnovani na evropskim principima. 
 
Suzbijanje larvi komaraca iz vazduha vrši se preparatom koji deluje isključivo na larve komaraca i neškodljiv je za ostale žive organizme te ovakve tretmane nije potrebno posebno najaviti pčelarima i nema štetnog uticaja na životnu sredinu.
  • Matrix

    02.04.2019 10:51
    A ostale napasti?
    Preparat je očigledno neškodljiv i za krpelje. Kamenica ih je puna, a svi znamo koliko mogu biti opasni. Šta ćemo sa tim?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.