Vojvođanskim paorima novac od Pokrajine za plastenike

Poljoprivrednici iz Vojvodine dobili su 125 ugovora o bespovratnim sredstvima za podizanje i opremanje plastenika.
Vojvođanskim paorima novac od Pokrajine za plastenike
Foto: Pixabay
Ukupna vrednost ovih ugovora je oko 132 miliona dinara, od čega je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno nepunih 80 miliona dinara.
 
"Realizacijom ovih investicija u Vojvodini će pod plastenicima biti novih, blizu 125.000 kvadratnih metara plasteničke proizvodnje. Ja verujem da je to jedini model da mali i srednji poljoprivrednici izbore svoje mesto na tržištu, tako što će intenzivirati poljoprivrednu proizvodnju, pri čemu je povrtarska svakako jedan od načina", rekao je pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević.
 
Radojević je istakao da najveći broj korisnika ovih sredstava čine mladi poljoprivrednici do 40 godina i žene – nosioci poljoprivrednih gazdinstava, koje su se opredelile za intenzivnu poljoprivrednu proizvodnju.
 
Najveći broj ugovora dodeljen je poljoprivrednicima iz Rume, Bačke Palanke, Novog Sada i Odžaka, koji su pokazali najveće interesovanje za ovu meru agrarne politike.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina