Grinpis: Pokrenućemo sudske postupke zbog Šandong Linglonga u Zrenjaninu, obustaviti radove

Greenpeace Srbija (Grinpis) saopštila je da radovi na fabrici guma Šandong Linglong moraju biti prekinuti sve dok ne bude javnosti prezentovana studija o uticaju te fabrike na životnu sredinu.
Grinpis: Pokrenućemo sudske postupke zbog Šandong Linglonga u Zrenjaninu, obustaviti radove
Foto: Pixabay
Do sada su Gradska uprava Zrenjanina i Ministarstvo zaštite životne sredine Grinpisu odgovorili da studiju ne poseduju, dok iz Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, koji je naveden kao nadležan u ovom slučaju, odgovor u zakonskom roku nije ni stigao.
 
"Greenpeace Srbija smatra da je postojanje te studije od vitalnog značaja kako bi radovi uopšte bili započeti i da je ona po domaćim i zakonima Evropske unije obavezna i samim tim postavljamo pitanje da li Pokrajinski sekretarijat nešto krije pošto se do sada nije oglasio i odgovor nije dao u zakonskom roku", navode u Grinpisu.
 
U organizaciji dodaju da će njihov pravni tim pokrenuti sudske postupke i tražiti obustavu investicije u Zrenjaninu pošto se ne poštuju osnovni zakonski propisi.
 
Više o ovoj investiciji čitajte OVDE.
  • Gorki

    05.05.2019 07:44
    @berak
    Bez obzira na to što za sitne pare pišeš pozitivno o stvarima koje su protiv narodnog interesa, što te čini izdajnikom i što treba najstrože kazniti (kao u ratu), podržavam tvoju i vođinu ideju o kanalu i tunelu Jadran-Triglav-Karlovac-Vardar-Karlobag-Zemun-Virovitica-Srebrenica-Egejsko more.
  • Teodosije III

    05.05.2019 07:38
    Udruženja građana su bitan element kontrole vlasti u zemljama kao što je naša, gde nema transoarentnosti i gde stranke na vlasti ne rade za javni interes već za sopstveni.

    Neko se, inače, jako trudi da omalovaži njihovo delovanje i da ih ogadi širim slojevima društva.
    Samo se zapitajte zašto su u udruženjima najobrazovaniji i najkreativniji članovi našeg društva.
    Što se tiče prevoda sa engleskog NGO, ni meni se ne sviđa, kao ni mnogi drugi engleski izrazi koje mnogi koriste.
  • Ivan MIskovi

    05.05.2019 07:10
    Ilirska 32, Novi Sad
    Prijatelj je u Italiji kupio Ling Long gume i skoro poginuo. Raspale su se na ljetnoj vrucini pazi odlepile se od osnove. Nemojte ljudi kupovati Kinesko sranje Sava Kranj je bio zakon za male aute.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina