Redovna odbrana od poplava na Neri i Tamišu

"Vode Vojvodine" su saopštile da je zbog značajnih padavina na delu sliva banatskih reka uvedena redovna odbrana od poplava na delovima Nere i Tamiša.
Redovna odbrana od poplava na Neri i Tamišu
Foto: 021.rs

Na Neri je u odbrani 3,85 kilometara kod naselja Kusić, a na Tamišu leva i desna obala od državne granice do Sečnja, ukupne dužine 30,5 kilometara.

U "Vodama Vojvodine" kažu da je Nera već u stagnaciji, a Tamiš će, prema prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, biti u porastu i naredna dva dana. Međutim, kako navode u ovom preduzeću, razloga za brigu nema, jer ovi vodostaji ne ugrožavaju branjeno područje. 

Nagli porast vodostaja, kao i njegovo brzo opadanje, karakteristični su za banatske vodotoke, pogotovo u ovo doba godine.

  • Paor

    03.05.2019 15:56
    ma kakva poplava
    Ne brinem se ja ni malo. Za one novce kje su uzeli za odvodnjavanje ukrotiće oni Amazon i Misisipi za manje od frtalj sata a ne Nericu i to malo Tamiša !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina