Pokrajina za navodnjavanje izdvojila 380 miliona dinara

Pokrajinska vlada obezbedila je 380 miliona dinara za sufinansiranje opreme i sistema za navodnjavanje, kao i opreme za poboljšanje vodnog, vazdušnog i toplotnog režima biljaka.
Pokrajina za navodnjavanje izdvojila 380 miliona dinara
Foto: Pixabay
Novac je namenjen korisnicima 716 poljoprivrednih gazdinstava, a ukupna vrednost investicije računajući i učešće poljoprivrednih gazdinstava, je 663,5 miliona dinara.
 
Cilj konkursa na kojem taj novac dodeljen je da se povećaju obradive površine koje su opremljene sistemima za navodnjavanje kao i se obezbedi zaštita zemljišta sprečavanjem razvoja korova.
 
Uz sve to cilj je da se poboljšaju vodni, vazdušni i toplotni režim biljaka, kazao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.
  • Dejan

    08.05.2019 13:48
    Srb
    Udeli crkvama preko 11 miliona eura a domacima za zalivanje malo vise od 300k din ! Zar to nije divno,pa takse za odvodnjavanje, sansa nam je u poljoprivredi i uvoznom pasulju i belom luku !!
  • White Power

    08.05.2019 10:30
    Čist idijotizam
    Sve i da je iznos DESETOSTRUKO veći-bio bi nedovoljan.
    U Vojvodini je manje od 5% obradivih površina pod sistemima za navodnjavanje, a taj trend traje već godinama.
    Ne da se površine ne povećavaju, već se čak i one postojeće smanjuju, jer nema sredstava i podrške države za tekuće održavanje sistema i infrastrukture.
    U opštem haosu politikantsva i banditske partokratije, aktuelna vlast (a i one pre nje!) su u potpunosti zanemarili poljoprivrednu proizvodnju, zarad bušnih bajki o Srbiji kao "industrijskoj sili".
    Umesto da se ljudi stimulišu da ostanu na selu i bave se poljoprivrednom proizvodnjom i stočarstvom, plasira im se idijotski scenario po kom za minimalnu platu treba da motaju kablove ili šiju gaće za kojekave "investitore".
    Sve to zarad ujarmljivanja celokupne nacije i stavljanja na raspolaganje belosvetskim bitangama kao najjeftiniju i najobespravljeniju radnu snagu na severnoj zemljinoj polulopti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.