Kiša lila sa plafona u domu učenika u Zrenjaninu

Kiša koja je u velikim količinama padala u nedelju širom Vojvodine napravila je štetu u većini gradova, a u Zrenjaninu voda je lila sa plafona Doma učenika "Angelina Kojić-Gina".
Ovaj dom godinama ima probleme zbog zapuštenog stanja u kojem se nalazi, a prošle godine je deo zgrade rekonstruisan - nabavljen je nameštaj za sobe, postavljeno grejanje i nove podne obloge, zidovi su okrečeni itd. Međutim, najveći trošak i ubedljivo najveći problem je krov atrijuma stare zgrade doma, koji je u jako lošem stanju.
 
 
Kako za 021 kaže direktor doma Dobrica Brdarić, voda je curila usled nezapamćenog nevremena u Zrenjaninu, ali učenici nisu bili ugroženi.
 
"U toku nevremena bio sam prisutan u domu učenika i zajedno sa dežurnim vaspitačem, domarom i portirom organizovao saniranje posledica nepogode. Bezbednost učenika ni u jednom momentu nije bila ugrožena. Problem sa krovom je nasleđen, ali smo preduzeli mere da problem trajno rešimo i već smo krenuli sa aktivnostima oko izrade projektne dokumentacije i postavljanja nepropusne folije", objašnjava Brdarić za naš portal.
 
Ovaj dom može da primi nešto više od 300 učenika i kapaciteti su uglavnom popunjeni.
  • Branko

    23.05.2019 09:34
    @ YZ
    Konkretno mislim: da li su pomagali tim ljudima koji su nesto preduzimali, a po takvom nevremenu i tada se niko ne penje na krov niti na taj nacin resava prokisnjavanje. Pitanje sam postavio i zbog toga da utvrdimo kako danasnji djaci reaguju kada se suoce sa nekim problemom, a ovde se to i njih direktno tice, i bas me interesuje: da li je iko od njih po tom pitanju mrdnuo prstom, naravno osim na mobilnom?
  • yz

    21.05.2019 22:36
    Pa Branko verovatno mislite da li su se po gradu i grmljavini popeli na krov i kaputima zapusavali rupu,ako ne izvinte
  • Branko

    21.05.2019 19:51
    Pa da li su osim direktora, domara i dezurnog vaspitaca i djaci nesto preduzeli ili su samo stajali i posmatrali kao ciraci? Mozda su eventualno snimali mobilnim telefonima da to stave na You Tube?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.