Subotica dobila status turističkog mesta prve kategorije

Grad Subotica, kao destinacija, dobio je status prve kategorije turističkog mesta po rešenju Komisije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, objavljeno je na sajtu tog grada.
Subotica dobila status turističkog mesta prve kategorije
Foto: 021.rs
Dobijanjem statusa turističkog mesta prve kategorije Subotica će se uvrstiti u red prioritetnih destinacija kada je reč o ulaganjima u turizam.
 
Kako se navodi na sajtu, to će uticati na bolje pozicioniranje Subotice na turističkoj mapi regije, kao i samih investicija u oblasti turizma.
 
Komisija za kategorizaciju Ministarstva izvršila je procenu raspoloživih podataka obima turističkog prometa u prethodne tri godine i utvrdila činjenično stanje u pogledu stepena izgrađenosti komunalne, saobraćajne i turističke infrastrukture i turističke suprastrukture neposrednim uvidom na licu mesta u okviru grada Subotice.
 
U Srbiji, osim Subotice, status prve kategorije turističkog mesta imaju Novi Sad, Beograd, Niš, Zlatibor i Vrnjačka Banja.
  • Marija

    20.06.2019 12:57
    sve
    Subotica nije nikada bila ovako prljava i neuredna, Nema struke da vodi brigu o tome Subotica je jedna velika politicka pozornica, Kamo srece da dodje neko da vodi dobru brigu o gradu pa da Subotica bude kao nekad, Nema zelene fonfane, Dom vojske slupane pare i zjapi prazan a nemam jednu redovnu gradsku kafanu, a o pozoristu nemogu ni da pricam jer se pojavila voda.A kao da to strucnjaci nisu znali. Javasluk u Subotici koliki volis.
  • /

    19.06.2019 13:47
    /
    vidimo da je kategorija za novi sad-porusiti sve

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".