Srušio se avion kod Zrenjanina, poginuo predsednik aerokluba

Vladimir Bulat (47) poginuo je danas oko 9 časova u padu malog aviona tipa "zlin526e" u blizini aerodroma Ečka kod Zrenjanina, u ataru sela Lukićevo.
Nebojša Petrović iz Centra za istraživanje nesreća u saobraćaju potvrdio je za N1 da je pilot poginuo.
 
"Tom prilikom došlo je do smrtnih posledica po pilota. Pilot je očigledno izgubio kontrolu i došlo je do pada", rekao je Petrović koji je dodao da je tim Centra za istraživanje nesreća u saobraćaju na putu ka aerodromu gde će izvršiti uviđaj.
 
Bulat, koji je inače predsednik Aerokluba "Zrenjanin", izvodio je akrobatski let. Avion je iznenada pao i prednjim delom se zabio u zemlju na dubini od oko dva metra.
 
Vatrogasci više od dva sata pokušavaju da izvuku telo nastradalog pilota iz olupine aviona koji se, pri padu, zario čak dva metra duboko u zemlju. Na licu mesta su vatrogasci, ekipe Hitne pomoći i policija i pokušavaju da izvuku Bulatovo telo.
 
Kako javlja RTS na lice mesta stigla je i građevinska mašina koja bi trebalo da izvuče olupinu aviona.
 
Istraga treba da pokaže tačan uzrok udesa.
 
Vladimir Bulat je najpre bio član aero kluba "Falcons" iz Zrenjanina, a pre dve godine postao je njegov predsednik. On je inače iz Beograda, gde je završio i Vazduhoplovnu akademiju. Poznat je po svojim akrobatskim letovima. Inače, leteo je u mnogim zemljama sveta, gde je stekao mnogo prijatelja i poštovalaca.
 
O Vladimiru Bulatu kao izvrsnom pilotu pisao je ugledni portal Tango 6 2014. godine, kao o jednom od retkih privatnih entuzijasta koji ulaže u ovaj skup sport i koji je te godine bio u procesu formiranja škole akrobatskog letenja u okviru njegovog AK "Falcons".
  • Tuga jer je

    18.07.2019 20:42
    covek bio pilot a ne ljakse
    Amidza ce ga presisati sa 4 metra dubine, jel tako Amidza?
  • Dr

    18.07.2019 20:30
    Kolega pilot
    Postoji među pilotima izreka koja ima preventivnu svrhu: dobar pilot - mrtav pilot.
    Kada pomisliš da sve znaš i da sve možeš dešavaju se tragedije.
    Nek mu je laka zemlja.
  • Mikan

    18.07.2019 15:10
    Komšija iz Prigrevice
    Vlado mi je komšija iz Prigrevice ... puno smo se družili u detinjstvu ... od rodjenja je bio ekstrem, radio je stvari dok ne dodje do perfekcije.
    Molimo se za spasenje duše usnulog sluge božijeg Vladimira!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.