Sombor: Pčelarima dva miliona dinara na konkursima za razvoj proizvodnje

Grad Sombor objavio je dva javna poziva namenjena poljoprivrednim proizvođačima koji se bave uzgojem pčela na teritoriji ove lokalne samouprave, sa ciljem da se podstakne razvoj i unapredi pčelarstvo, pčelarska proizvodnja i proizvodnja meda.
Sombor: Pčelarima dva miliona dinara na konkursima za razvoj proizvodnje
Foto: Pixabay
Prvi konkurs je za nabavku novih košnica i namenjen je registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima sa teritorije Sombora koja se bave uzgojem pčela i proizvodnjom meda.  Ukupan iznos sredstava koje je Grad obezbedio za ovu namenu iznosi 371.520 dinara, a maksimalan iznos bespovratnih sredstava po prijavi iznosi 11.000 dinara.
 
Drugi konkurs je za razvoj pčelarstva kroz nabavku novih mašina i opreme za unapređenje pčelarske proizvodnje, a namenjen je registrovanim pčelarskim udruženjima sa teritorije Sombora. Za realizaciju konkursa izdvojeno je 1.628.480 dinara, što je i maksimalan iznos po jednoj prijavi.
 
Konkursi su otvoreni do utroška sredstava, a zaključno sa 15. avgustom ove godine.
  • Gormi

    28.07.2019 16:21
    Razvoj pčelarstva
    Da se kladimo da će 80% para otići marketinškim agencijama i firmama koje ne znaju koja je osnovna delatnost pčela. :D
  • Bravo

    28.07.2019 14:54
    To da postane zakon
    Ovo svaka opstina da uradi. Bez pčela nema života.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina