Bački Gračac: Voda vraćena u jezero, uskoro otvoreno za kupače

Veštačko jezero u Bačkom Gračacu kod Odžaka, omiljeno kupalište koje je godinama bilo bez vode, uskoro će ponovo biti na raspolaganju kupačima.
Bački Gračac: Voda vraćena u jezero, uskoro otvoreno za kupače
Foto: Pixabay (ilustracija)
Prema pisanju Novosti, u njegovo osposobljavanje, koje je započeto prošle godine, uloženo je 24,5 miliona dinara. Pomoćnik predsednika opštine Milorad Stanišić kaže da je jezero ovog meseca napunjeno vodom, a preostalo je još da se pokose trska i trava u jezeru i uredi plaža. 
 
Prema njegovim rečima, jezero će za desetak dana biti potpuno spremno da, kao nekad, primi kupače. Neki su, ne čekajući da jezero bude potpuno sređeno, zaplovili njime gumenim čamcem.
 
"Čekamo da iz JP 'Palić Ludaš' iz Subotice stigne mašina koja će pokositi travu u jezeru, čija je voda ogledalo površine 200 sa 50 metara. Radni sat čamca sa kosilicom je 10.000 dinara, a nadamo se da će posao biti gotov za jedan dan", naveo je Stanišić.
 
Spas od vrućina jezero je pružalo do 2012. godine, kada je na zaprepašćenje kupača, iznenada presušilo. Dotok vode u jezero iz melioracionog Kanala 97 tada su obustavile "Vode Vojvodine", prvenstveno zbog toga što MZ Bački Gračac nije plaćala naknadu za korišćenje vode kojom je jezero snabdevano.
 
Traženo je da se za punjenje jezera kanalskom vodom plati 800.000 dinara, što je bilo previše za seosku kasu. Rukovodstvu MZ bilo je predočeno da moraju da pribave i projektnu dokumentaciju za legalizaciju jezera kao javnog kupališta i da naprave ugovor sa "Vodama Vojvodine" o korišćenju voda za lokalnu akumulaciju.
  • Nenad Dukic

    13.09.2019 15:34
    Gracacka bara za kupanje
    Gospodine Milorade Stanisicu dodjite vi i kupajte se u tom jezeru sto ste ulozili 24,5 milijona dinara , kako vas nije sramota ja se nebih ni oglasavo da sam na vasem mestu od sramote

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina