FOTO: Završena sanacija deponije u Kucuri

Ekipe PJ "Čistoća" završile su sanaciju biljne deponije u Kucuri.
Radovi su se obavljali na osnovu rešenja Odeljenja za inspekcijske poslove opštinske uprave Vrbas.
 
Radovi na deponiji, površine 13.000 metara kvadratnih, obavljali su se u dve faze. U prvoj fazi buldožerom je očišćen i nivelisan prostor i naguran otpad u obližnju depresiju. Druga faza odnosi se na pristupni put koji vodi ka deponiji, dužine 300 metara, odakle se nagomilano smeće mašinama i vozilima uklanjalo i prebacivalo na plato same deponije.
 
 
"Radnici su četiri radna dana uređivali deponiju kako bi ovaj prostor učinili funkcionalnim. Radovi su se odvijali na nepristupačnom terenu gde je, pored velike količine komunalnog otpada, bilo dosta korovskog rastinja koje je negde dostizalo visinu i do tri metra. Mašinama smo uredili deponiju kako bi ona mogla da služi svojoj nameni. Najveći problem predstavljao je nagomilani otpad duž puta koji vodi do deponije pored kog se nalaze odvodni kanali i oranice", rekao je poslovođa u PJ "Čistoća" Mladen Pavlović. 
 
Većina domaćinstava u Kucuri ima tipizairane kante, a komunalci svakog petka odnose smeće, te ne postoji razlog da se komunalni otpad odlaže na mestima na kojima to nije predviđeno.
 
 
U Mesnoj zajednici "Kucura" kažu da takozvana biljna deponija predstavlja veliki problem od kada postoji.
 
"Ovde je bilo razbacano svega i svačega. Najviše je bio nabacan šut, iako u Kucuri postoji deponija za odlaganje šuta koju redovno čisti MZ dva do tri puta mesečno. Konačno smo rešili problem. Videćemo dokle će da traje. Nadamo se da će građanima proraditi svest i da ovde neće odlagati otpad koji nije predviđen. Zato apelujemo na građane da povedu računa o sebi i o životnoj sredini", rekao je predsednik saveta MZ "Kucura" Stevan Samočeta.
 
 
U ovom preduzeću apleuju na građane da savesnim ponašanjem i pravilnim odlaganjem otpada doprinesu očuvanju životne sredine.
  • bole

    01.08.2019 15:26
    a kada ce sanacija deponije na bukovackom putu kod ciglane

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina