Pančevo: Prikupljaju se potpisi da se omogući držanje više ljubimaca u stanovima

Grupa građana iz Pančeva danas je počela sa prikupljanjem potpisa za inicijativu za stavljanje van snage i prestanak važenja Odluke o držanju domaćih životinja na teritoriji grada Pančeva.
Pančevo: Prikupljaju se potpisi da se omogući držanje više ljubimaca u stanovima
Foto: Pixabay
Jedan od pokretača inicijative Boris Okanović kaže za portal 013info da je cilj prikupljanje dovoljnog broja potpisa kako bi se ona našla pred odbornicima Skupštine grada. Istovremeno, Okanović će u ime grupe građana Ustavnom sudu podneti inicijativu za ocenu ustavnosti i zakonitosti odluke.
 
Prema trenutno aktuelnoj Odluci propisano je da se u individualnim stambenim zgradama mogu držati dva psa i dve mačke, a u kolektivnim stambenim zgradama sa tri ili više stanara jedan pas ili jedna mačka i podmladak životinja najduže do šest meseci. 
 
Stav pokretača inicijative je da ova gradska odluka nije u saglasnosti sa Zakonom o lokalnoj samoupravi i Statutom grada i da je potrebno staviti je van snage što bi omogućilo da građani, koji u svojim stanovima žele da drže više životinja, nemaju problem sa komunalnim inspektorima, što je do sada bio slučaj.
 
U Gradskoj upravi Pančevo saopšteno je da se radi na Nacrtu nove odluke o držanju domaćih životinja na teritoriji Pančeva, a nakon usaglašavanja, Nacrt odluke biće objavljen na sajtu Grada i ići će na javnu raspravu.
  • Nemanja

    08.08.2019 09:33
    @iguman
    'Ja kad nekog ljubim idem sa njim u krevet.'

    Jel to važi i mater kad poljubiš? Znači i kod nas ste vi religijski frikovi plod generacija incesta kao i po američkim zabitima?
  • iguman

    07.08.2019 20:36
    Sodomija
    u punom jeku. Gledam kako ljube kera. Ej ljubiti KERA. Zato sto ga "voli". Ja kad nekog ljubim idem sa njim u krevet. Kerovi se izmedju sebe NE ljube. Kaze "voli kera", a predhodno ga je ustrojio, pa odseko usi /fazonir`o/ i sraktio rep.Seta ga na povodcu, daje mu da jede, al` ker ne moze da ide kuda on hoce, nego ga gazda cima i govori :dodji "mami' ili "tati". Pravi robijasi. Mora da zavide slobodnim lutalicama., jer su ovi osisani na dozivotnoj robiji.
  • Tacka Uzvicnik Tack

    07.08.2019 10:29
    za balvana iz (z)grada
    A meni dodje da kupim stan iznad tvog i da u njemu napravim odgajivacnicu pomeranaca ili staforda, da vidis kako izgleda kad psi poncu da se vijaju i izavijaju u gluvo doba noci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.