Suspendovan kikindski lekar koji je živu ženu proglasio mrtvom

Lekar Hitne pomoći Doma zdravlja "Kikinda" N.B. (30) suspendovan je na 15 dana, jer je u četvrtak 89-ogodišnju I.K. nakon pregleda u njenoj kući proglasio mrtvom, iako je žena bila živa.
Suspendovan kikindski lekar koji je živu ženu proglasio mrtvom
Foto: Pixabay
Žena je u teškom zdravstvenom stanju hospitalizovana na Odeljenju neurologije u Opštoj bolnici u Kikindi, ali je nakon četiri dana preminula.
 
Direktorka Doma zdravlja "Kikinda" dr Biljana Marković saopštila je da će konačna odluka o statusu lekara Hitne pomoći biti doneta nakon isteka suspenzije. Moguće je da će lekar dobiti otkaz ili će biti prebačen na drugo radno mesto.
 
Komisija za sprovođenje stručnog nadzora ove ustanove nakon kontrole je zaključila da N.B. prilikom pregleda pacijentkinje nije koristio osnovne medicinske uređaje i da nije postupio prema pravilima utvrđivanja vremena i uzroka smrti.
 
Opširnije o celom slučaju OVDE.
  • @Klio

    06.08.2019 14:12
    Mozda sasvim uredno, jer iako je formalno i tehnicki zena bila jos uvek ziva, sustinski nije, i bilo sta da je ucinio niti bi je izlecio, niti odlozio njenu smrt koja je i formalno konacno usledila nakon nekoliko dana. Po pravilima i medicine i humanosti, umiruca ljudska bica u takvom stanju se i ne reanimiraju niti vestacki odrzavaju u zivotu, nego dostojanstveno isprate. Malo se previse buke dize niokocega.
  • @Seka Persa

    06.08.2019 14:08
    Kako ocekujes da te neko ozbiljno shvati i vrednuje tvoje misljenje kad ne_znanje pises odvojeno? Uobicajeno ne komentarisem tudju (elementarnu) nepismenost (ne bi mi palo na pamet da za to prozivam kuvaricu dok pise neki recept, neki internet divan na lake teme...), ali moram u situacijama kad ljudi sebi daju za pravo da tudje znanje u bilo cemu komentarisu.
  • Seka Persa

    06.08.2019 11:05
    Koja je oprema neophodna za utvrdjivanje smrti osim stetoskopa i kažiprsta?

    (Radi se o ne znanju/javašluku ili nešto jako smrdi...)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.